Cum e să fii student pentru o zi la UTM?

0
112

Universitatea Tehnică a Moldovei le-a propus absolvenților liceelor din țară să devină studenți pentru o zi. Doritorii au fost divizați în trei torente și au primit invitații personalizate să se prezinte la facultățile alese în zilele de 23 martie, 30 martie sau 4 mai 2018. Vineri, în cea de-a doua etapă a acțiunii, au răspuns apelului încă peste 200 de liceeni.

Conform agendei prestabilite, liceenii au vizitat sălile de studii, laboratoarele didactice și centrele științifice,  au aflat ce e orarul, cât durează orele de curs, unde e cantina, biblioteca, campusurile sportive, dotarea căminelor, ce fac studenții în timpul liber, când frecventează cercurile de creație tehnică, activitate artistică, fanfara, ansamblul de dans și secțiile sportive.

În prima parte a zilei, inițieri similare în viața de student au avut loc la toate facultățile. Gazdele le-au înmânat tuturor suvenire și pliante cu informații despre UTM.

Iar în după-amiaza zilei liceenii au efectuat o vizită la Centrul de excelentă în domeniul TIC „TEKWILL”, unde vor admira exponatele din parcul-muzeu al tehnicii în aer liber al UTM, vor avea ocazia să vadă și mostra primului satelit artificial al RM la Centul național de tehnologii spațiale și să scruteze universul cosmic la Observatorul astronomic.

Lasă un comentariu