EBEC Challenge 2018 și-a desemnat învingătorii

EBEC Challenge și-a desemnat învingătorii în acest weekend. Competiția organizată de BEST Chișinău, cu susținerea UTM, a surprins și în acest an cu probele ingenioase la care au fost testați participanții.

Ajunsă la cea de-a 10 ediție, EBEC Challenge, a adunat, în acest weekend, 48 de stundenți UTM într-o competiție ce le-a testat atât creativitatea, ingeniziotatea, cât și spiritul ingineresc.

Grupați în 12 echipe și divizați în două categorii: Case Study și Team Design, stundenții au luptat pentru a obține titlul pentru cel mai pun proiect.

Echipele din categoria Team Design au avut sarcina de a crea un prototip care ar trece peste toate obstacolele de pe traseul prestabilit. Pentru realizarea sarcinii, participanții au avut la dispozitie la 7 ore și un timp maxim de pargurgere al traseului de 5 minute.            Prin decizia juriului, echipa învingătoare a fost Rigid, reprezentată de stundenții Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, aflați la prima ediție în cadrul competiției.

Dacă cei de la Team Design au avut de creat un prototip, atunci cei de la Case Study, au fost antrenați în găsirea unor soluții eficiente în scopul reducerii dependeței alimentării cu apă a orașului Chișinău de râul Nistru.                                                                              În cadrul acestei probe câștigătorii a fost echipa ArchiWay, formată de studenții Facultății Urbanism și Arhitectură.

Echipele câștigătoare urmează să reprezinte Republica Moldova la etapa regională a competiției, organizată în luna aprilie, la Iași.