Agenția universitară a Francofoniei în colaborare cu Pentalog Chișinău organizează atelierul pentru studenți francofoni «Café Pro»

agentia universitara francofoniei

Agenția universitară a Francofoniei (AUF) în colaborare cu Pentalog Chișinău organizează în data de 8 noiembrie, la ora 15.00 în sala de evenimente a Pentalog (bd. Ștefan cel Mare 202/2, clădirea Kentford) atelierul pentru studenți francofoni «Café Pro».

La eveniment vor participa aproximativ 60 de studenți vorbitori de limbă franceză din universitățile membre AUF din Moldova și Ukraina. Obiectivele lui fiind de a însoți tinerii francofoni în alegerea carierei și de a le prezenta exemple de reușită, prin intermediul unor istorii de succes, pentru a-i încuraja în inițiativele lor.

Atelierul se va desfășura în limba franceză și va fi constituit din două părți. În prima parte, vor interveni cu discursuri reprezentanți ai mediului academic și de afaceri, care le vor da sfaturi în alegerea carierei și o inserție profesională reușită. În acest context vor interveni Doamna Claudia Udrescu, Prodecan al Facultății de Științe Politice de la Universitatea din București și Doamna Elena Mutruc, Director Pentalog Chișinău.

În a doua parte a atelierului, studenți francofoni la Master și/sau angajați în câmpul muncii le vor împărtăși tinerilor propriile lor experiențe și le vor povesti care a fost rolul limbii franceze în devenirea lor personală și profesională.

Acest eveniment se integrează în una din axele prioritare din noua strategie cvadrienală a AUF și anume favorizarea angajabilității și a inserției profesionale a tinerilor.

Lasă un comentariu