Lansarea proiectului BETTERY

În data de 30 martie 2015 se lansează proiectul BETTERY. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă la Agenția INFOTAG.

BETTERY este un proiect de dezvoltare personală organizat de JCI Chișinău, care implică participarea a patruzeci de tineri activi.

Obiectivul proiectului este de a contribui la progresul personal al participanților prin formarea deprinderilor specifice oamenilor de succes.

Participanții proiectului vor fi tineri cu vârsta cuprinsă între 21-30 de ani, dornici să producă schimbări pozitive atât pe plan personal, cât și în comunitatea lor. Pe tot parcursul proiectului, ei vor învăța cum să-și descopere propria misiune, să seteze obiective și să gestioneze resurse precum timpul, banii, emoțiile, cunoștințele, voința și sănătatea.

Proiectul BETTERY este alcătuit din șapte zile de teorie, ce vor cuprinde training-uri, discuţii panel, workshop-uri și 21 de zile de activităţi practice. Această perioadă de timp va implica provocări zilnice ce vor îmbunătăţi semnificativ aspectele vieţii participanţilor.

Etapa I:             Prima etapa va dura șapte zile. În acestă perioada participanții vor participa la traninguri, discuții panel, workshop-uri .

Etapa II:            În următoarele 21 de zile, participanții vor aplica în practică cunoștințele obținute din prima etapă. Acest timp va include dezvoltarea deprinderilor caracteristice oamenilor eficienți prin provocări zilnice. Acestea vor fi supravegheate și evaluate de mentori. În urma rezultatelor, vor fi desemnați zilnic și săptămânal cei mai buni participanți.

Sursa de inspirație pentru proiectul BETTERY este teoria doctorului Maxwell Maltz “21 Day Habit Theory”, care susține că sunt necesare doar 21 de zile pentru a-ți crea o deprindere nouă.

Mariana Platon, coordonatoarea proiectului, susține – ”Ideea acestui proiect a apărut din dorința de a aduce o schimbare în viața mea și a celor din jur. Reflectam cât de multe am putea să obținem dacă am gestiona corect cu viața noastră. Astfel, proiectul BETTERY urmărește să ofere oportunități tinerilor de a deprinde obișnuițe specifice oamenilor eficienți.”

Ion Bargan, project manager assistant – ”În acest an, JCI celebrează 100 de ani de impact. Noi credem că cea mai importantă comoară de pe pământ stă în personalitatea umană. De aceea investim în dezvoltarea personală a tinerilor și avem încrederea că foarte curând aceștia vor produce schimbări pozitive, atât de necesare societății în care trăim.”

Junior Chamber International (JCI) este prima rețea globală de tineri cetățeni activi, având peste 200,000 de membri în 115 ţări ale lumii. JCI a apărut acum 100 de ani în Statele Unite ca o mișcare a tinerilor care doreau să schimbe în bine comunitatea locală. În prezent, JCI are statut consultativ în Organizația Națiunilor Unite și a Consiliului Europei.

Camera Tinerilor Antreprenori JCI Moldova s-a lansat oficial pe data de 29 septembrie 2011. La momentul de față sunt patru comitete locale: JCI Chișinău, JCI Ungheni, JCI Rezina și JCI Soroca.

Scopul JCI este de a contribui la progresul economic al întregii societăți, oferind tinerilor oportunitatea de a-şi dezvolta calităţile de lideri, spiritul de colaborare, responsabilitatea socială şi spiritul întreprinzător, necesare pentru a produce schimbări pozitive.

Printre membrii marcanți ai JCI se numără secretarul general al ONU, Kofi Annan, președintele SUA, Bill Clinton, președintele Franței, Jacques Chirac, cofondatorul Microsoft, Bill Gates și alte persoane, care s-au afirmat în diverse domenii.

Toți participanții proiectului BETTERY vor avea posibilitatea de a deveni membri JCI.

Începând cu ziua data de 30 martie, doritorii pot aplica la proiectul BETTERY, accesând pagina web www.bettery.md. Termenul limită de aplicare este 9 aprilie 2015. Perioada de desfașurare a proiectului este 28 aprilie – 24 mai 2015.

Pentru informații suplimentare despre acest proiect, vă invităm să contactați:

Mariana Platon, coordonatorul proiectului, tel.: 068-266-942, e-mail: mariana.platon@gmail.com

Daniela Vekvert, responsabil de Relații cu Publicul, tel.: 069-972-132, e-mail: daniela.vekvert@gmail.com