Tinerii antreprenori francofoni din Republica Moldova şi din Ucraina sunt invitaţi să participe la un atelier care îşi propune să ofere oportunităţi pentru antreprenoriat. Agenția universitară a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Franța Moldova (CCIFM) și Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM), dar și alți parteneri economici, organizează atelierul « Tineri antreprenori francofoni » în perioada 29-30 mai 2017.
La eveniment vor participa aproximativ 20 de studeți vorbitori de limbă franceză din universitățile membre AUF din Moldova și Ukraina, obiectivele lui fiind de a încuraja tinerii în realizarea proiectelor pe care le au prezentându-le antreprenoriatul ca și oportunitate.
Atelierul va fi constituit din două secțiuni. Luni, 29 mai, începând cu ora 10.00, în Sala Senatului de la ASEM, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului cu un cuvânt de salut din partea organizatorilor : Dna Roxana Țurcanu-Tolomey, Responsabilă a Reprezentanței din Chișinău a AUF și Dl Emmanuel Skoulios, Președinte CCIFM. Cu un discurs inaugural va interveni Dl Jean-Michel Pons, Director General Lafarge Moldova. De asemenea, în prima parte a zilei, își vor împărtăși experiența și vor da sfaturi utile tinerilor, antreprenori din Moldova și din România : Dl Segiu Mureșan, proprietar al mărcii Transylvania Brew, Dl Olivier Prado, proprietar și fondator GPG Moldova, Dl Andrei Spînu, entreprenor, co-fondator Evolutics Technologies, Dreamups Innovation. Posibilitățile de finanțare oferite tinerilor antreprenori vor fi prezentate de către Olga Bejenaru și Lilia Vrabie de la Moldova Agroindbank.
În a doua parte a zilei de luni, dar și în prima parte a zilei de marți, în sala 409 din blocul B ASEM, studenții vor lucra în echipe asupra unei idei de întreprindere pe care ar dori să o creeze. Vor fi ajutați și ghidați în crearea proiectelor de afaceri de către Dl Sergiu Mureșan, proprietar al mărcii Transylvania Brew, Cluj-Napoca, România. În după amiaza zilei de marți, 30 mai, tinerii vor prezenta ideile lor de afaceri în fața unui juriu constituit din reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova. Autorii celor mai originale proiecte vor câștiga premii din partea organizatorilor.
Acest eveniment se integrează în una din axele prioritare din noua stretegie cvadrienală a AUF și anume favorizarea inserției profesionale a tinerilor prin dezvoltarea practicii și culturii antreprenoriatului.