Tinerii medici au fost repartizați în câmpul muncii

Absolvenții studiilor de rezidențiat au fost repartizați în câmpul muncii, în perioada 17-20 iulie 2017. Mai mult de jumătate dintre ei au primit bilete de trimitere în instituțiile medicale din zonele rurale. Cei mai solicitați în raioane au fost medicii de familie, medicii interniști și reanimatologii.

245 de absolvenți ai studiilor de rezidențiat au fost repartizați în instituțiile medicale din raioane. Dintre aceștia, 41 sunt medici de familie, 27 – medici interniști, 25 – specialiști în sănătate publică, 19 – anesteziologi și reanimatologi, 15 – chirurgi, 15 – obstetricieni -ginecologi și 9 – neonatologi.

Cei mai mulți medici au fost repartizați în raioanele Orhei (20), Cahul (19), Hâncești (16), Criuleni (15) și Anenii-Noi (11). Bilete de trimitere în instituțiile medicale din Chișinău au primit 113 medici. În același timp, în Bălți au fost repartizați 22 de absolvenți ai studiilor de rezidențiat.

Repartizarea în instituțiile medicale se face în funcție de locurile vacante, reușitele academice și localitățile de baștină ale absolvenților studiilor de rezidențiat.

În acest an 404 tineri au absolvit studiile de rezidențiat.