Prima probă de examen din cadrul sesiunii 2021 pentru absolvenții gimnaziilor

Sesiunea de examene 2021
Sursa: https://mecc.gov.md/ro/content/absolventii-gimnaziilor-cu-predare-limbile-minoritatilor-nationale-au-sustinut-prima-proba

Astăzi, 03 iunie, s-a desfășurat prima probă de examen din cadrul sesiunii 2021, pentru 5 859 de elevi, absolvenți ai programei de gimnaziu în instituțiile/clasele cu predare în limbile minorităților naționale. Examenul la proba Limba și literatura română a fost susținut în cadrul a 228 de instituții de învățământ din țară.

Luni, 07 iunie, va avea loc proba de examen la Matematică la care vor participa 29 311 elevi din cadrul celor 1 072 de instituții de învățământ.

Joi, 10 iunie, se va desfășura proba de examen la limba de instruire. Astfel, 23 883 de elevi vor susține proba la Limba și literatura română, iar 5 860 de elevi vor susține proba la Limba și literatura rusă.

Ultima probă de examen pentru absolvenții de gimnaziu, organizată la data de 14 iunie 2021, este proba la Istoria românilor și universală, în cadrul căreia vor participa 29 746 de elevi.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 03 iunie – 20 iunie, de către Comisiile Școlare de Evaluare. Rezultatele vor fi afișate în fiecare instituție de învățământ, în care s-au desfășurat examenele. Elevii pot depune cerere de examinare a contestației, la instituția de învățământ, la data de 21 iunie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 26 iunie curent.

Menționăm că atât probele de examen, cât și procesul de evaluare a testelor, sunt organizate în conformitate cu Regulamentele aprobate în acest sens și cu respectarea măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

În context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îndeamnă elevii să dea dovadă de corectitudine în evaluarea competențelor acumulate, dorindu-le succes la sesiune.

Pentru mai multe detalii privind desfășurarea examenelor accesați aici.

Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS