Weekend-ul devine o multitudine de oportunități la VATRA

Fiind amplasat la periferia rezervației științifice Codru, în apropierea orașului Strășeni (31 km nord-vest de Chișinău) din Republica Moldova , Complexul Etno-Cultural VATRA este o platformă cu o infrastructură dezvoltată, ce oferă o multitudine de oportunități pentru organizarea diferitor evenimente.

Pe lângă festivalurile și evenimentele culturale ce au loc periodic la VATRA, în fiecare sfârșit de săptămână pe teritoriul complexului se desfășoară un set de activități la care pot participa atât cei mici cât și maturii.
Vedeți mai jos întreg spectru de activități la care puteți participa în fiecare week-end:
1. Drumeții sau hiking
Trasee:
• 8 km tur-retur prin Codri până la izvorul lui Ștefan Cel Mare.
• 16 km tur-retur până la Mănăstirea Căpriana.
Înarmat cu echipament special poți să explorezi Codrii Moldovei, ajungând până la un punct de destinație ales chiar de tine, în compania unui ghid profesionist. Zgomotele, aerul proaspăt, dar și potecile care îți pot da bătaie de cap provoacă o oboseală plăcută și revenirea pe o perioadă la un mod mai simplu de viață. Iar cei ce reușesc să înfometeze pe parcursul drumeției pot lua un prânz ecologic la restaurantul complexului la un preț foarte accesibil.

2. Tiroliana
Tiroliana cu obstacole este compusă din câteva segmente echipate divers- cu cauciucuri,bârne din lemn, funii…etc , fiecare din ele fiind diferite ca dificultate de parcurgere. Partea cea mai interesantă a distracției este punctul final, când zbori dintr-un capăt al complexului în altul și adrenalina se ridică până la expreme.
Pentru cei mai micuți există o tiroliană mai mica și mai puțin periculoasă unde puteți lăsa copilul fără griji pe mâna instructorilor profesioniști.

3. Mini-Golf
Un joc de echipă care te duce pe tărâmul European chiar la tine acasă și unde spiritul de echipă se fortalizează. Terenul de golf este compus din 10 piste, iar echipa poate fi formată din 8 jucători. Durata jocului- 1 oră.

4. Tir medieval cu arcul
Pentru cei ce vor să se simtă cavaleri adevărați, tirul cu arcul este distracția perfecta ce reînvie spiritul epocii medievale. Tirul este compus din 3 piste pentru maturi a câte15 m și 2 piste pentru copii a câte 6 m.

5. Aruncări de topoare
Dacă aveți nevoie să descărcați energia negativă, aruncatul de topoare ,de altfel distracție ce vine de la vikingi, este ceea de ce aveți nevoie! Cele 4 piste a câte 5 m vă vor asigura o săptămână calmă și fără nervi.

6. Zonă pentru copii
Tobogane, trambuline, scrânciobe și multă iarbă verde este ceea ce cu siguranță va ocupa odrasla dvs. pentru cel puțin 2 ore. Pentru mămicile cu bebeluși avem o zonă amenajată pentru necesitățile speciale.

7. Căsuța cu Povești
Pentru a vă readuce în lumea copilăriei, am pregătit o zonă specială, unde îndrăgitele personaje din povestea Capra cu trei iezi de Ion Creangă vă așteaptă cu drag!

8. Zonă muzeistică
Dacă doriți să simțiți spiritul rustic și gustul bucatelor tradiționale, la VATRA aveți deosebita ocazie de a găsi toate acestea într-o îmbinare perfectă:
– Căsuță țărănească (sec. IX) dotată cu toate atributele timpului (beci, gradină, cuptor, animale și păsări de casă)
– Bordeiul (funcționabil în toată perioada anului și dotat cu încălzire)
– Pivnița domnească (100 m2) plină cu bunătățuri, produse de casă ecologic pure.
Și, ca să vă simțiți și mai mult ca la bunica acasă, în fiecare weekend bunicuța Maria va coace pâine și plăcinte la cuptor, va învârti sărmăluțe și va face o zeamă delicioasă ca la țară, bucate ce ulterior le veți putea savura cu plăcere, iar Nea Vasile vă va servi cu un pahar de vin rece din beci.

9. Meciuri de fotbal
Dacă sunteți un amator de fotbal, în fiecare weekend la Vatra veți putea viziona meciuri internaționale de fotbal servind o halbă de bere vie împreună cu prietenii în cea mai frumoasă berărie Orașul Berii. Complexul Etno-Cultural Vatra adună toții fanii împreună în cea mai mare fan zonă din țară pentru a susține echipa preferată și jucătorii aceșteia. Nu rata nici un meci!
P.S.Pentru cei mai activi am pregătit promoții interesante la gustări și distracții!

10. Discoteca-Retro
Pe lângă totalitatea activităților desfășurate ziua la Complexul Etno-Cultural Vatra în fiecare seară de vineri, sîmbătă și duminică se va organiza și Discoteca Retro.
Nimic nu este mai plăcut decât o muzica bună de pe vremuri, care îți readuce în amintiri timpuri frumoase de altădată și îți crează o bună dispoziție. În aceste seri de week-end propunem să reînviem hit-urile cele mai incendiare din anii ’80 și până în prezent într-un program muzical mixat de unul din cei mai buni DJ.

 

11. Camping City
–Zonă de colibi special amenajată în stil rustic național, care întrunește toate condițiile necesare (cabine duș, WC) pentru a petrece seri romantic în sânul naturii.
–Loc special amenajat pentru corturi dotat cu condiții necesare.

Rezervări sau informații pe contact@vatrafest.com sau la nr. de tel. 069933683; 079551133