Canicula revine în ultimile zile ale lunii august

Canicula revine: În următoarele zile vom avea temperaturi de până la +35 de grade Celsius. Valul de caniculă revine în Republica Moldova, în condițiile în care temperaturile maxime vor ajunge, în următoarele zilei, până la 36 de grade Celsius.

Conform meteorologilor, începând de astăzi şi până pe 28 august temperaturile vor creşte considerabil, astfel se prevede vreme caniculară, iar temperatura maximă a aerului va ajunge până la 34 de grade Celsius și mai mult.

Astăzi, în nordul țării sunt înregistrate valori între 26 și 29 de grade Celsius, în centrul republicii avem temperaturi între 27 și 30 de grade Celsius, în timp ce în sudul țării sunt așteptate temperaturi de până la 31 de grade Celsius.

Sâmbătă vremea va fi şi mai caldă, iar luni valorile termice ar putea ajunge până la 36 de grade Celsius, în sudul republicii. Totuşi, luni am putea avea parte şi de câţiva stropi de ploaie.

De asemenea, până pe 31 august rămâne valabil Codul Galben de secetă. În legătură cu lipsa precipitațiilor și temperaturilor înalte ale aerului, în rîurile și lacurile din țara se atestă Seceta Hidrologică. Astfel, meteorologii solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Meteorologii recomandă tuturor persoanelor să evite expunerea la soare în intervalul 11:00-18:00.