Echipa de fotbal din satul Crăsnășeni în ,,haină nouă”

În satul Crăsnășeni din raionul Telenești, la data de 13 august anul curent s-a desfășurat ultimul meci de fotbal din acest sezon. Pe stadionul de la periferia localității au venit mai mulți susținători atât din partea echipei satului gazdă, cât și a satului Leușeni.

La meci a fost prezent și un fost jucător a satului Crăsnășeni, care deja de ani buni este plecat și stabilit în Marea Britanie. Dorin Gîscă a ținut să le facă o surpriză frumoasă jucătorilor din satul natal, dăruindu-le echipament sportiv nou. Acesta a menționat că are o deosebită plăcere să revină acasă și să contribuie la promovarea și progresul tinerilor ambițioși, mai ales că suntem în luna august, cînd ,,Zilele Diasporei” își pun amprenta în toată Moldova. Astfel, tânărul a sfidat mai multe granițe pentru a fi mai aproape de comunitatea lui, ca prin experiența acumulată peste hotare, prin noile viziuni, dar și prin implicare, să aducă valoare comunității în care s-a născut.

,, A fost propria mea inițiativă. Sunt din acest sat și fiind peste hotare știu că la noi nu prea este posibilitate, astfel am hotărât să procur echipament sportiv. Am mai discutat cu alte persoane tot plecate, dar nu au dorit să se implice, așa că am încercat singur să ajut cu ce pot. Un alt motiv ar fi perioada în care jucam fotbal. Din păcate noi nu aveam echipament sportiv pe atunci, iar marele meu vis era, ca peste ani să contribui eu cu ceva, dacă în acea perioadă nimeni nu-și permitea. La moment pot spune că visul meu s-a materializat. Am avut posibilitatea să fac această donație nu din motivul că aș avea prea mulți bani, pur și simplu ăsta a fost un scop. Pe viitor preconizez să contribui cu astfel de donații, atât la școală, în domeniu educație, cât și în domeniul sportiv” a afirmat Dorin Gîscă, fost jucător al echipei de fotbal din satul Crăsnășeni.

Toți jucătorii, inclusiv și susținătorii au rămas plăcut impresionați de noua uniformă sportivă ce sugerează vitalitate și viață, culorile predominante fiind verde și alb.

,, În viziunea mea, uniformele sportive sunt prefecte, de calitate și foarte comode. Vreau să remarc că sunt binevenite pentru Crăsnășeni” a menționat Vasile Sîrbu, jucător.

Mîndri de noua uniformă, echipa satului Crăsnășeni a fost și cîștigătoare a acestui meci cu scorul de 4-1.