Moldovenii donează pentru muzică clasică în Casele de Cultură

Moldovenii donează pentru concerte cu muzică clasică în Casele de Cultură din Republica Moldova. În decursul unei singure săptămâni, proiectul ”Bach în Casa de cultură”, inițiat de Moldo Crescendo, a adunat cu suportul publicului larg peste 1300 Euro, cca 27% din suma necesară.

Printre susținătorii proiectului regăsim nume cunoscute precum Ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa, Daniel Ioniță, care a venit cu un mesaj public în acest sens, Nata Albot, Vlada Ciobanu, Stela Moldovanu și mulți alții. De asemenea, Victoria Nagy Vajda, moldoveanca stabilită în Luxemburg, care a donat pentru ediția de anul trecut, ”Moldo Crescendo Conace”,peste 700 Euro, în acest an este inițiatoarea unei donații colective din partea diasporei,cu titlul Diaspora Culturală.

Vă reamintim, că între 21 iulie și 6 August, proiectul ”Moldo Crescendo” își propune să organizeze împreună cu publicul larg evenimente culturale gratuite, cu musică clasică, produse foto/video artistice și un performance teatral al actriței Lia Sinchevici în 9 case de cultură din Republica Moldova. Evenimentele vor face parte din a 3-a ediție a Festivalului Moldo Crescendo și urmează să aibă loc în localitățile din Ialoveni, Mereni, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Rezina, Băhrinești și Chișinău.

Pentru reușita inițiativei, Moldo Crescendo continuă să invite pubicul larg să ia o atitudine personală, să participe cu donații și mediatizare. Mai multe detalii despre proiect, organizatori, program, scop, motivație, modalități de donare (transfer, SMS, contribuții directe la concertele în aerliber) etc, sunt afișate pe paginile:
https://guvern24.md/projects/moldocrescendo-
https://www.facebook.com/moldocrescendohttps://www.facebook.com/profile.php?id=1327400668

Menționăm că proiectul Moldo Crescendo a fost fondat de tineri muzicieni din Moldova cu studii la Universitățile de Muzică din Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia. În anul 2016, Moldo Crescendo a evoluat pentru prima oară în afara capitalei, la Castelul Mimi din Bulboaca și conacul Ciolak-Malski din Bahmut, ”Moldo Crescendo Conace”, la fel, a fost finanțat prin crowdfunding, în proporție de 30%.​