La Festivalul Internaţional „Zilele Muzicii Noi” vor participa peste 400 de artiști

Peste 400 de artişti vor participa la cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional „Zilele Muzicii Noi”, care se va desfăşura în perioada 6-17 iunie la Chişinău.

Evenimentul este organizat de către Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din R. Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Primăria municipiului Chişinău, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” şi Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”.

În cadrul unei conferinţe de presă de astăzi, directorul festivalului, compozitorul Ghenadie Ciobanu a menţionat că scopul manifestării este de a familiariza publicul cu valorile muzicii contemporane, de a contribui la internaţionalizarea artei muzicale şi de a crea un spaţiu al muzicii noi aici, în R. Moldova. „Datorită acestui festival, artiştii noştri sînt invitaţi să cînte pe diverse scene ale lumii”, a accentuat Ghenadie Ciobanu.

Prezent la eveniment, preşedintele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Moldova, Pavel Gamurari, a subliniat că la ediţia curentă vor fi interpretate lucrări simfonice, vocal-simfonice, camerale ale unor compozitori români, spanioli, ruşi şi ale clasicilor muzicii contemporane universale. Potrivit sursei citate, programele ediţiei includ şase concerte orchestrale, dintre care 5 simfonice. Festivalul va începe pe 6 iunie, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, cu un concert al Orchestrei Naţionale de Cameră a Sălii cu Orgă, sub conducerea maestrului Vladimir Andrieş.

Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Corală „Hora Primăverii” a fost iniţiat în anul 2011.

Lasă un comentariu