Mihaela Rusnac – meșter popular, născută la țară, comuna Bulboci, orașul Soroca a îndrăgit de mică arta de a coase, de a experimenta și de a inventa noi articole din ață, ac, materie și foarfece. Cu trecerea timpului, jocurile copilărește care fie aveau un rezultat frumos sau mai puțin, au influență asupra meșteriței. Absolventă a Universității Tehnice a Moldovei, Mihaela reușește să-și deschidă o mică afacere de succes.
Totul a început acum 6 ani pe când tânără se afla în concediul maternal. Arta și dragostea față de acest meșteșug a obținut-o de la bunica Zinovia și Maria. Ele i-au insuflat dragostea de a broda și răbdarea de a duce o lucrare până la capăt. Prima sa lucrare a fost efectuată în băncile școlii, în cadrul orelor de educație tehnologică. După a urmat o altă lucrare, care i-a dat un imbold de a deschide o afacere. Având un set de lenjerie de pat cu mărimi prea mari, Mihaela a început să-i ofere a doua șansă, și anume a croit câteva fețe de pernă.
Cu trecerea timpului, această îndeletnicire s-a transformat într-o pasiune, fiind dependentă ca de un ’’drog’’. Astfel, la finalul fiecărei lucrări realizate, ea dorea să cucerească noi culmi, să devină un meșter de excepție. Mai târziu, a început să însușească noi tehnici de broderie și să se îndrăgostească de rezultatul fiecărei împunsături de ac făcută pe pânza de bumbac.
Alt impuls de a duce la bun sfârșit fiecare lucrare, este soțul meșteriței, Petru care o susține în toate alături de fiul lor Marius.
Astăzi, ea și-a deschis un atelier ’’Broderia Mihaelei’’, unde execută lucrări de la național până la modern. Meșterița fiind de profesie modelier, consideră că domeniul în care activează în prezent este hrană pentru suflet și că este împlinită pe plan profesional.
Autor: Carp Maria, stagiar