Avantajele unui Smart TV. De ce ți-ai lua un televizor inteligent în detrimentul unui clasic.

Smart TV-urile sunt, poate, cea mai importantă schimbare din zona tehnologiei de entertainment. Și totuși, există și oameni care nu sunt convinși de beneficiile utilizării lor.

Televizoarele inteligente, care au acces la Internet și îți afișează, de exemplu, ecranul telefonului, sunt tot mai prezente în reclame și oferte. Însă, merită să dai banii pe așa ceva câtă vreme un televizor obișnuit e de câteva ori mai ieftin?

Statisticile zic că jumătate din televizoarele care se vor vinde în 2017 vor fi inteligente, iar în 2018, două treimi din piață va fi adjudecată de ele. Deocamdată însa, cel puțin în țările vecine cum ar fi Romania, Ucraina, această  tehnologie face pași timizi și se izbește de scepticismul pe care mulți cumpăratori îl au în secunda în care se pune problema scosului banilor din portofel.

Multe Smart TV-uri sunt și 3D, așadar poți vedea filme sau meciuri de fotbal într-o formă deosebită.

Un Smart TV înseamnă mult mai mult decât un banal televizor la care vedem 20, 50 sau 100 de canale. Acest gadget e, mai degrabă, un sistem de entertainment care vine cu posibilități aproape nelimitate și ne propune să ne transforme sufrageria într-un spațiu mai plăcut.

Este un televizor modern, cu acces la Internet, care îți permite să vezi conținut media interactiv, dar și filme ori imagini aflate pe diferite medii de stocare ca de exemplu un hard disk extern sau un stick USB.

Practic, Smart TV-urile sunt un fel de calculatoare specializate în difuzarea de filme, navigare pe Internet sau vizionare de fotografii. Ele au procesor, precum un computer sau un smartphone, și vin cu o mulțime de aplicații pe care le poți descărca.

Mai jos am pregătit câteva avantaje  ale unui televizor inteligent:

  1. Ai acces la Internet. Posibilitatea de a viziona ușor, pe lângă un program TV obișnuit, și conținut disponibil online. Poți face videoconferințe prin Skype cu prietenii aflați la mare distanță, poți vedea videoclipuri pe YouTube sau poți citi mail-urile sau site-urile de știri, confortabil, pe un ecran mare, stând comod pe fotoliu.
  2. Le arăți mai ușor prietenilor pozele din concediu sau caseta de la nuntă. Poți conecta ușor la un televizor inteligent o mulțime de gadget-uri, inclusiv telefonul mobil, aparate foto și video, hard-disk-uri, stick-uri USB stick, carduri de memorie sau chiar cloud.

3. Ai acces la o mulțime de aplicații care pot fi descărcate exact cum descarci aplicațiile de       mobil.

4. Ai conexiune cu rețelele sociale în timp ce urmărești diverse filme sau emisiuni.

5. Când vezi filme sau emisiuni, ai acces și la conținut suplimentar, disponibil online.Cele mai noi studii arată că puțină lume a pășit cu adevărat în era gadget-urilor Smart.

Cam 60% din utilizatorii televizoarelor inteligente le folosesc pentru a vedea conținut video suplimentar, însa puțini sunt cei care le utilizează și pentru Facebook sau Twitter, sau pentru a sta pe Internet.