Ce locuri din Italia trebuie neapărat vizitate macăr odată în viață

Italia pentru mine este cea mai frumoasă țară din lume tocmai acest lucru m-a inspirat să adun pentru voi 5 Locuri din Italia ce trebuie vizitate măcar odată în viață. Cât despre această țară minunată este vizitată anual de milioane de turiști și un important centru economic, cultural și turistic al Europei, are peste 60 de milioane de locuitori și este a cincea cea mai populată țară din Europa. Nu vorbim mult căci trebuie să simțiti și voi aerul curat al Alpilor care este și destinția cu care începem.

  1. Cortina d’Ampezzo este un oraș aflat în sudul Alpilor Dolomiți italieni și provincia Belluno, Veneția. Situat în inima Dolomiților într-o vale alpină, este o stațiune populară, cunoscută mai ales pentru sporturile de iarnă. După ce Jocurile Olimpice programate pentru 1944 au fost anulate din cauza celui de-al Doilea Război Mondial, Cortina d’Ampezzo a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 1956.
    Aici s-au turnat mai multe filme cum ar fi Pantera Roz (1963), James Bond, Doar pentru ochii tăi (1981), Vacanze di Natale (1983) și unele scene din filmul Cățărătorul cu Sylvester Stallone.

2. Roma un oraș istoric.

Roma este capitala Italiei. Situat pe malul Fluviului Tibru , orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republici Romane a Imperiului Roman. Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul  și Columna lui Trăian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, și capitala singurei religii care are reprezentație în  Națiunile Unite (ca un stat observator non-membru).

  1. Bazilica San Marco – Venezia

Basilica di San Marco este cea mai mare dintre bisericile Veneției, fiind totodată un exemplu elocvent de arhitectură bizantină. Bazilica este închinată personajului biblic Marcu. Este cunoscută și sub denumirea de ”Domul din Veneția”, fiind catedrala patriarhală a acestui oraș. Catedrala este situată în piața cu același nume (Piazza San Marco), adiacentă Palatului Dogilor.

  1. Colosseum din Roma

Colosseumul este un monument turistic din Roma vizitat de foarte mulți turiști din toată lumea. El este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Cunoscut inițial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat. Împăratul Vespasian, fondatorul dinastiei Flaviane, a început construcția Colosseumului în anul 72 d.Hr. Aceasta a fost încheiată în anul 80 d.Hr., la un an după moartea lui Vespasian.

Uriașul amfiteatru a fost construit în locul unui lac artificial, parte din marele parc construit de Nero în centrul Romei, care includea de asemenea și Domus Aurea, cât și statuia Colossus. Această gigantică statuie a lui Nero, de 36 de metri înălțime, care îl prezenta pe împărat în chip de zeu al soarelui a dat numele actual al construcției – Colosseum. Statuia, amplasată lângă amfiteatru, a fost demolată ulterior. Nu numai statuia, dar și amfiteatrul ofereau o priveliște grandioasă. În formă de elipsă, cu axa mare de 186 m, axa mică de 150 m, avea un perimetru de 520 m și o înălțime de 55 m, oferind locuri pentru aproximativ 50.000 spectatori. Fundația pe care a fost construit avea 12 metri grosime.

5. Și cred că spre final ar fi nevoie de o plimbare cu gondola prin orașul Venezia

Veneția este principalul oraș al regiunii Veneto și al Italiei nord-orientale. Veneția are în prezent 266.181 locuitori și este capitala provinciei cu același nume. Întregul oraș (și întreaga lagună) au fost declarate în 1979 patrimoniu al umanității de către UNESCO. Orașul Veneția este împărțit în șase cartiere, așa-numitele „sestieri”: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule și 354 poduri Piața San Marco poate fi considerată ”centrul centrului” orașului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găsește Bazilica San Marco, Palatul Ducal și clopotnița bazilicii. Un alt simbol al orașului este Podul Rialto pe care se găsesc magazine.