Oscar 2018: Află și TU care sunt cele mai cotate filme din acest an

Descoperă filmele cu cele mai multe nominalizări la cea de-a 90-a gală Oscar.

0
109

Academia Americană de Film a făcut publică lista nominalizărilor la premiile Oscar 2018. Printre cele mai cotate filme se regăsesc: ”The Shape of Water” cu treisprezece nominalizări, ”Dunkirk” – opt, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a primit şapte , ”Darkest Hour”, regizat de Joe Wright, a primit șase nominalizări, iar ”Lady Bird” a obținut cinci nominalizări.

”The Shape of Water”, regizat de cineastul mexican Guillermo del Toro, conduce detașat topul nominalizărilor la cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar, obținând 13 mențiuni, cu una mai puțin decât recordul înregistrat de ”La La Land” în 2017.

Filmul surprinde povestea de dragoste a unei femei de serviciu mute și o vietate marină cu aspect uman, situată pe fundalul Războiului Rece. Astfel, ”The Shape of Water” este nominalizat inclusiv la cele mai importante categorii – Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Guillermo del Toro) şi Cea mai bună actriţă (Sally Hawkins).

Principalul adeversar va fi drama ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, care a adunat 7 nominalizări, fiind și „favorita” Globurilor de Aur, câștigând 4 dintre cele mai importante. Pricipalele nominalizări ale filmului sunt pentru Cel mai bun Film, Cea mai bună actriță în rol principal (Francez McDormand) și Cel mai bun actor în rol secundar, unde concurează atât Woody Harrelson, cât și Sam Rockwell.

Drama ”Dunkirk”, regizată de Christopher Nolan, a obținut opt nominalizări la Oscar 2018, printre care se regăsesc Cel mai bun film și Cel mai bun regizor.

 

 

Lasă un comentariu