Samsung Grup este un conglomerat sud-coreean multinațional, cu sediul în Samsung Town, Seul, cuprinde numeroase întreprinderi afiliate, cele mai multe dintre ele unite sub marca Samsung. Pe parcursul dezvoltării, grupul s-a diversificat în domenii, inclusiv pentru procesarea produselor alimentare, textile, asigurări, titluri de valoare și de vânzare cu amănuntul. Actualmente Samsung lansează un medicament numit Renflexis.

Compania sud-coreeană Samsung, cunoscută pentru succesul de pe piaţa smartphone-urilor şi a televizoarelor, planifică să lanseze pe piaţa din Statele Unite, un medicament care va fi varianta ieftină a cunoscutului medicament Remicade, astfel ”Renflexis” va fi utilizat în ameliorarea şi tratarea artritei, iar preţurile sunt estimate la 750 de dolari pentru un flacon, potrivit WSJ.

Produsul va fi vândut prin furnizorii de servicii şi produse medicale, Merck & Co, şi va fi listat cu un preţ cu 35% mai redus decât Remicade.

Medicamentul a primit aprobarea FDA în luna aprilie. Este produsul de debut al gigantului Samsung pe cea mai mare piaţă de soluţii medicale şi exprimă dorinţa companiei de a se afirma dincolo de segmentul electronicelor.

Samsung Bioepis Co, noul segment de biotehnologie al companiei, încearcă să creeze variante mai ieftine pentru brandurile cu notorietate precum Remicade.

Piaţa medicamentelor a înregistrat produse vândute anul trecut în valoare de 202 miliarde de dolari, la nivel global, iar estimările făcute de Evaluate Pharma anunţă încasări de 214 miliarde pentru anul acesta, scrie bani.md.

O fiolă de Remicade produs de J&J costă aproximativ 1100 de dolari, atingând pentru un an de tratament, costuri de peste 20.000 de dolari. Se situează printre cele mai bine vândute medicamente din Statele Unite, având vânzări de 4.5 miliarde de dolari anul trecut.

Ronny Gal explică faptul că oricine lansează un astfel de substitut trebuie să ţină cont că, deşi preţul standard pentru Remicade este de la 1100 de dolari, în farmacii el este redus până la 800 de dolari, afirmă analistul.