Moda este un stil de exprimare, așa ca încearca să nu fii la fel ca toți ceilalți. Dincolo de trenduri și de limitele impuse de societate, încearcă să fii sinceră și creativă. Cele mai multe femei nu știu exact cu ce să se îmbrace pentru că nu își dau seama ce stil li se potrivește cel mai bine și le arată adevărata lor personalitate.

Un stil bine conturat este un stil care trece de limitele impuse de cei din jur. Îndrăzneste să te îmbraci cum simți! Îndrăzneste să combini hainele după cum crezi tu.

Moda înseamnă distracție, înseamnă libertate de exprimare și dorința de a te juca cu look-ul tău. Nu-ți mai impune singură un stil cuminte, de ochii lumii.

Alege-ți hainele în funcție de tipul de corp pe care îl ai. Unele lucruri arată grozav pe manechinele de plastic, numai că în momentul în care încerci să pui ținuta respectivă pe tine lucrurile s-ar putea să arăte total diferit. Nu te poți amăgi că dacă o combinație arată foarte bine într-o revistă va arăta și la fel pe tine. Contează foarte mult silueta pe care o ai, dar și stilul personal pe care îl dai ținutei prin atitudinea ta.

În momentul în care te duci la cumpărături, gândeste-te cu ce vei purta piesa vestimentară pe care o cumperi, dacă se potriveste cu ceea ce ai deja. În niciun caz nu vrei să faci o investiție care va presupune multe altele.

Scoate în evidență ținuta adăugând câteva accesorii interesante. Poate să fie ceva foarte simplu precum sireturi colorate pentru încalțăminte sau o curea cu extensie. Pentru un look mai îndrăznet adaugă bijuterii, esarfe, pălării și accesorii pentru păr.

Indiferent care e stilul tău, trebuie să înveți să te pui în valoare. Fii feminină și încearcă să-ți echilibrezi stilul vestimentar – dacă esti mai mult casual, nu purta haine largi din cap pâna în pământ. Dacă este girly, subliniază-ți formele, dar fară să cazi în extreme – ține minte ca ori îti arăți sânii, ori picioarele, niciodată amândouă. Alege o singură parte a corpului tău, de care te simți mai mândra, și pune-o în valoare.

Cel mai important lucru atunci când îti schimbi stilul vestimentar este că trebuie să te simți minunat cu orice preț. A-ți crea un stil personal înseamnă a purta ceea ce îți dorești. Gândeste pozitiv, fii creativă și expresivă!

Stagiar: Dragan Alexandra