„Am simțit o frică dacă voi reuși sau dacă voi face față, dar într-un final am reușit”

Ivan Danii

Ivan Danii, fost student al Universității Agrară de Stat din Moldova, astăzi deja un profesionist dependent de tot ce se mișcă în jur din domeniul cadastral. El reprezintă vice-versa contrariului de a nu putea, fiind convins că cel care odată riscă și muncește cu multă ardoare, va putea atinge noi culmi, doar trebuie să ai o ambiție și dorință bine sculptată de-a lungul timpului.

La vârsta de 17 ani, când a sosit clipa de a părăsi casa părintească și de a cunoaște lumea cu alți ochi, Ivan dorea să aplice pentru dentist tehnic, însă lucrurile nu au fost chiar așa cum își imagina. A ales să riște de a aplica în alt domeniu, cu frică, dar totuși nu regretă de curajul său.  Consideră că niciodată nu e târziu de a te regăsi în alt domeniu, iar alegerea de atunci, la răscrucea dintre două etape importante din viața sa, nu că doar l-a făcut să se îndrăgostească de acel domeniu, dar și de actuala soție.

Prima dată când a intrat în clădirea facultății la care trebuia să aplice documentele, a simțit o frică, și anume dacă el va reuși sau dacă va face față, dar într-un final a reușit și își amintește de aceste momente cu nostalgie. A fost o perioadă grea, pentru că era departe de casă, pentru prima oară atât timp departe de casă, dar acest timp a fost cel care a sculptat cel ce este el acum, a fost baza carierii lui.

Așteptările de la facultate, de a-l face un tânăr specialist și de a putea găsi un post de muncă a fost atins, și da nu a fost ușor, însă acum totul este în trecut, iar el continuă activitatea în domeniul cadastral și astăzi.

Masteratul l-a făcut de necesitate la aceiași universitate, deoarece o bună parte din studenții de atunci avea oportunitatea de a susține bacalaureatul sau nu, iar el din acest motiv a aplicat la masterat. Totuși, partea bună a masteratului a fost că a studiat încă un domeniu, în afară de cel studiat în ciclul I.

 A început să lucreze în domeniu din dată ce a obținut diploma de studii superioare în anul 2010. Perioada dată a fost una un pic dificilă, deoarece era cunoscut deja cu toate limbajele cadastrale, însă până atunci nu știa cum e să porți o responsabilitate enormă asupra fiecărei litere sau cifre care le scria. Zilnic recitea zeci de aliniate din acte oficiale pentru a exclude de a avea probleme cu legea, și poate spune că acest lucru și până astăzi persistă.

Chiar din startul activității sale ca tânăr specialist, a luat parte la un proiect Japonez de creare a Hărții Tipologice Generale, care a fost un imbold, un curaj de a progresa.

Ivan Danii a activat și activează până în prezent în aceeași instituție, dar la început a lucrat într-o funcție de specialist, apoi după un an de zile, a fost un concurs la care el a participat pentru o ocupa o altă funcție mai mare. Funcția dată la fel a ocupat-o în acea direcție, iar din 2012 până în prezent am devenit șef-adjunct pe direcție, până și astăzi.

 Scopul lui este de a continua lucrurile bune la fel ca în copilărie, de a schimba domeniul într-o direcție mai inovatoare și cu mai multe beneficii societății. Tinerilor specialiști absolvenți le doresc cât mai multă răbdare și din start să accepte că este nevoie să aplice cunoștințele teoretice în activitatea practică, pentru ca într-un final să poată căpăta o experiență de lucru care v-a sta la baza negocierii pentru a fi cât mai bine renumerat pentru eforturile tale depuse pe parcursul anilor.”.

Autor : Carp Maria, stagiar