Tendințe în modă, vara 2022 și combinația de stiluri vestimentare

tinute 2022

Anul acesta sunt în trend ținutele care au la bază elemente strălucitoare, ținute rever, fustele mini dar și blugii cu talie joasă. Moda anilor 2000 s-a reîntors iar acest lucru înseamnă că toate culorile aprinse au luat iarăși amploare în casele de modă din întreaga lume.

Acest sezon vine cu o gamă largă de nuanțe colorate, care la sigur îți va atinge așteptările. În vara 2022 se poartă piese care au fost în vogă la începutul anilor 2000, dar și imprimeurile geometrice care au fost extrem de apreciate în anii 1960.

Culorile vibrante precum fucsia, albastru marin, portocaliu, verde mentă, galben sunt de bază, iar lucrul dat semnifică că oricine și oricând poate fi în centrul atenției doar purtând una din aceste culori. Nuanțele pale însă trebuie omise, pentru a nu crea impresia că suntem lipsite de gust sau fie că nu suntem informați despre actualele schimbări în lumea mare a modei.
Designerii încurajează toate persoanele a sexului frumos să prindă la curaj pentru a-și împrospăta garderoba, iar pentru început recomandă să înceapă cu o culoare mai cunoscută de public și anume un roșu, după care treptat să aleagă și ceva din cromatica acestui sezon. La fel de populară va fi și culoarea mov, despre care criticii de modă afirmă că este una extrem de apreciată de către femei.

La fel de apreciate sunt și rochiile și fustele mini dar și ținutele cu spatele gol. Experții în modă spun că aceste articole vestimentare au revenit din trecut pentru a îndeplini cererile tinerelor de a experimenta combinația dintre stilul actual și cel al anilor 2000. Iar pentru cei care sunt mai timizi, designerii au găsit o ieșire din situație. Pentru o notă de confort și relaxare totală avem oportunitatea de a alege stilul cazual, cu blugi, jachete, maiouri și bluze supradimensionate.

Purtați des în anii 2000 de către Britney Spears dar și alte vedete, pantalonii evazați sau largi au revenit acum în trend care pe lângă faptul că sunt foarte stilați sunt și foarte comozi. Croiala însă va fi diferită. Dacă anii trecuți am purtat toți pantaloni cu talie înaltă, anul acesta revin pantalonii cu talie joasă. La fel și imprimeurile florare, carourile care ne amintește de picnic se întorc iar spre viitor creatorii de modă spun că urmează tot mai multe combinați îndrăznețe între aceste două imprimeuri.

Anul acesta este unul foarte curajos din punct de vedere al modei, deoarece se cere mult curaj și optimism de a experimenta și de a trece de limita confortului personal al stilului clasic la plăcerea de a fi în tren cu noile schimbări în lumea modei.

 

Autor – Carp Maria, stagiar.