Aromată și cu gust intens, băutura care ne face diminețile mai energizante, are și o serie de beneficii. Potrivit cercetărilor, utilizarea cafelei poate contrbui la scăderea riscului de cancer, combaterea diabetului de tip 2 și scăderea riscului de insuficiență cardiacă.
Principalele ingrediente din cafea sunt:
- cofeina
- tanina
- tianina
- xantina
- spermidina
- gaiacol
- acid citric
- acid clorogenic
- acetaldehida
- spermina
- putrescine
Beneficii pentru sănătate ale consumului de cafea:
- Cercetătorii italieni au descoperit că consumul de cafea reduce riscul de cancer la ficat cu aproximativ 40%. Unele rezultate sugerează că persoanele care beau trei cești pe zi ar putea avea un risc de 50% mai mic.
- Mai multe studii de specialitate sugerează că un consum zilnic de cafea poate ajuta ficatul sa își autoregleze funcțiile.
- Cafeaua crește substanțial randamentul cerebral și fizic, fiind folosită de mulți atleți înainte de intrarea în competiții.
Cafeaua neagră obișnuită (fără lapte sau frișcă) are un conținut scăzut de calorii. De fapt, o ceașcă normală de cafea neagră conține doar aproximativ 2 calorii. Cu toate acestea, adăugarea de frișcă sau zahăr va crește valoarea calorică, citează https://www.doctorulzilei.ro/beneficiile-cafelei-de-dimineata-un-obicei-sanatos-si-placut-cafea/.