Nokia 3310 a fost lansat în anul 2000, prețul telefonului însă era unul foarte mare, cu timpul utilizatorii rețelelor de socializare au făcut acest model vechi foarte popular, căci el a devenit centrul glumelor datorită rezistenței sale față de lovituri, temperaturi ridicate și a altor avantaje, luând în comparație cu modelele noi, astfel firma ”Nokia” a decis să modernizeze modelul vechi.

Nokia Corporation  este liderul mondial în domeniul comunicațiilor mobile cu sediul central în Espoo, Finlanda, contribuind la creșterea industriei de comunicații și a celei de Internet, devenite acum convergente. Nokia are 132.000 de angajați în 120 de țări, vânzări în peste 150 de țări, o cifră de afaceri de 42 miliarde euro și un profit operațional de 2 miliarde euro în 2010. Cota sa pe piața terminalelor mobile, la nivel global, a fost de 31% în al patrulea trimestru al anului 2010, scăzând sub 30% în primul trimestru al lui 2011.

Întrebarea cheie a rămas aceeași: „Este noul Nokia 3310 la fel de rezistent ca originalul?”, specialiştii în distrugere al unui canal YouTube JerryRigEverything au realizat un clip video care nu lasă loc de interpretări, scrie go4it.ro. Zgâriat, ars şi lovit, Nokia 3310 (2017) a ieşit destul de şifonat, plasticul banal oferind slabă protecţie în faţa obiectelor ascuţite, sau flacăra directă a unei brichete, producătorul HDM Global folosind acelaşi material inclusiv pentru lentila camerei foto şi scutul ecranului.

Noul 3310 are un desing modernizat, este echipat cu un ecran color mult mai mare,oferă doar funcţionalitatea de bază a unui telefon mobil echipat cu tastatură T9, elemente de noutate sunt camera foto de 2MP însoţită de blitz LED şi slotul microSD, util pentru extinderea memoriei interne de 16MP.

Carcasa cu şasiu non-metalic şi capac detaşabil poate fi îndoită destul de mult fără a risca apariţia fisurilor sau deformări permanente. Însă asta se traduce într-o slabă protecţie a componentelor electronice aflate la interior, care ar putea ceda după apăsări succesive.

Nokia 3310 (2017) are o greutate redusă, rezistă fără probleme căzăturilor de la înălţimi considerabile, singurele urmări fiind câteva zgârieturi superficiale pe carcasă.