Descoperă destinațiile turistice unde ai putea să-ți petreci timpul frumos cu prietenii sau familia

Natura Moldovei inspiră la odihnă activă. Lista destinațiilor turistice din Republica Moldova prezentată, îți va oferi oportunitatea de a te odihni într-un loc pitoresc, fie în zilele de weekend sau pe parcursul săptămânii.

E weekend și îți dorești să evadezi undeva împreună cu prietenii sau familia? Top 10 destinații turistice cu cazare unde ai putea să-ți petreci timpul constructiv, dar și să descoperi frumosul din Republica Moldova. Potrivit site-ului cunoastetitara.md acestea sunt:

  1. Casa Veche din Ștefan-Vodă
  2. Fata Morgana, Molovata , raionul Dubăsari
  3. Zăvoiul Nistrului – Eco Village din satul Egoreni, raionul Soroca
  4. Hanul lui Hanganu din satul Lalova, raionul Rezina
  5. Turnul Alb, Costești, raionul Ialoveni
  6. La Gura Cuptorului, Văleni, r. Cahul
  7. Vila Dorului, Molovata Nouă, r. Dubăsari
  8. Duruita, Camping La Grote, Duruitoarea, r. Râșcani
  9. Casa Agricultorului Varzari, Butuceni, r. Orhei
  10. Meșter Faur, Cioburciu, r. Ștefan Vodă

Din recenziile și comentariile de pe site-urile de specialitate, putem deduce că proprietarii pensiunilor sunt mulțumiți de turiștii moldoveni care vin să se odihnească la ei și specifică faptul că numărul acestora a crescut față de anul trecut, motivul fiind criza pandemică Covid-19, care i-a ținut pe moldoveni în țară.

Conform datelor publicate pe site-ul Biroului Național de Statistică, în ianuarie-septembrie anul curent, agențiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii turistice la 66,2 mii de turiști, printre care și 276 mii numărul de înnoptări ale turiștilor în structurile de cazare.

 Autor: Francesca ZAVULAN