Dansul – cea mai frumoasă și vibrantă artă

Dance Academy

Dansul se remarcă prin emoții, trăiri, neliniște, dar și libertatea de exprimare, toate oferite celor din jur prin mișcări ce arată adevărata conexiune dintre inimă, suflet și corp.

Lesi Mancoș este o tânără de 20 ani, din municipiul Chișinău, pasionată de tot ce înseamnă exprimarea emoțiilor prin dans. Pasiunea pentru dans a fost descoperită la vârsta de 3 ani și jumătate, dar ca orice copil, povestește ea, nu și-a imaginat niciodată că dansul va deveni ulterior parte din viața ei.

Astăzi, Lesi este dansatoare, dar și coregraf în cadrul Academiei de dansuri „Just Friends Dance Academy” și aproape zilnic pasul îi vibrează sub ritmul muzicii ce răsună în sala de dans. În calitate de coregraf, aceasta a reușit să transmită pasiunea pentru dans nu doar grupurilor de copii pe care i-a instruit, dar și maturilor. „Pentru mine este important ca discipolii mei să dea dovadă de pasiune și dedicare. Pot spune că satisfacția cea mai mare este atunci când văd un copilaș venind fericit și dornic să învețe ceva nou la ora mea de dans”.

Dance Academy 1

După câțiva ani de muncă în sala de dans au început să apară primele evenimente la care aceasta a luat parte, dar și colaborări cu oameni de succes din lumea muzicii. Doinița Gherman, Mariana Mihăilă, Adrian Ursu, Diana Rotaru și Marcel Roșca sunt doar câteva din numele artiștilor în videoclipurile cărora Lesi a reușit să apară în postura de dansator.

Ca orice adolescent, a avut și perioade dificile. Aceasta spune că perioada în care a trebuit să susțină Bacalaureatul a fost unul dintre cele mai dificile. Deși majoritatea elevilor se aflau în forfota pregătirilor pentru BAC, Lesi era prezentă în sala de dans uneori 7 zile din 7, dar cu toate acestea nu a ignorat nici o clipă procesul de studii. Această experiență a facut-o să înțeleagă un lucru: „Când este dorință și pasiune poți să le reușești pe toate”.

În prezent, tânăra își face studiile în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, specialitatea Marketing și Logistică. Scopurile pentru viitor îi sunt mari, iar unul din acestea este ca la un moment dat să poată înființa propria școală de dans unde să cultive dragostea față de dans.

Până la acel moment, Lesi spune că va munci în continuare pentru a-și realiza visele, dar și pentru a face din dans un hobby permanent al vieții ei, prin care poate să își exteriorizeze multe din emoțiile și sentimentele ce o încercă.

Mihaela Timotin, Școala de Jurnalism STUDENTUS