Procesul educațional va fi reluat de mâine, 16 martie

Proces educațional
https://mecc.gov.md/ro/content/din-16-martie-procesul-educational-va-fi-reluat-baza-trei-scenarii-aprobate-de-cnsp-functie

Din 16 martie procesul educațional va fi reluat în baza a trei scenarii aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNSP) în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate a țării.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor dispune desfășurarea procesului educațional după cum urmează.

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Verde sau Cod Galben (incidența mai mică de 49 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), procesul de studii se va desfășura cu prezența fizică, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Portocaliu (incidența cuprinsă între 50-100 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), procesul de studii cu prezența fizică va fi permis  preșcolarilor,  elevilor din învățământul primar, elevilor din clasele absolvente. Pentru elevii și studenții din celelate clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță.

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Roșu (incidența mai mare de 100 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), va fi asigurată participarea zilnică, cu prezență fizică în instituțiile de învățământ, a preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, precum și  a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a) și a elevilor și studenților din anii terminali din învățământul profesional tehnic și superior. Pentru elevii și studenții din celelalte clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță.

Hotărârea poate fi găsită integral, accesând https://mecc.gov.md/ro/content/din-16-martie-procesul-educational-va-fi-reluat-baza-trei-scenarii-aprobate-de-cnsp-functie

Adriana Zaharia, Școala de Jurnalism STUDENTUS