Acasă Featured Marius Miron și „Direcția Succes”

Marius Miron și „Direcția Succes”

0
Marius Miron și „Direcția Succes”
Imagine simbol Sursa: https://www.timpul.md/articol/%28comentati%29-unde-esti-tu-cinematografie-cu-padurea-ta-cu-tot-21357.html

Miron Marius este un tânăr din Cahul care face voluntariat de 2 ani, după cum spune acesta „deja fac voluntariat din inerție”. Iar în pandemie a lansat emisiunea „Direcția Succes”, care își propune să scoată în evidență valorile umane și istoriile de viață ale oamenilor ce au reușit să se afirme într-un oarecare domeniu în Republica Moldova.

Cine este Marius Miron?

Sunt un tânăr cu ambiții și vise, mă regăsesc în diferite domenii: sunt elev, dansator, voluntar, „intervievator” (dacă e job), regizor începător și când și cum poet. De fapt, iubesc arta și pot spune că gasesc o artă in tot ceea ce fac. Iubesc să iubesc ce fac și asta cred ca e un factor determinant in calitatea finală a lucrurilor create și făcute de mine.

Ești destul de activ în mediul virtual, cum e să faci vlogging într-un oraș mic? 

Totuși, nu consider că proiectul „Direcția Succes” e vlog, e mai mult o încercare a mea în domeniul cinematografic. Îmi place ceea ce fac în proiect, îmi plac rezultatele pe care le-am obținut, și evident, vreau mai mult! De aia nu ne-am rezumat la Cahul, deși Cahulul e un oraș perfect pentru orice tip de conținut media. Avem mulți tineri, informația se transmite foarte ușor, avem comunități întregi pe facebook, lumea se știe și vorba merge repede prin Cahul. Respectiv, avem aici un „sol fertil” pentru tot ceea ce înseamnă conținut media, nu doar vlog, si faptul că e un oraș mic e un mare avantaj.

Care a fost reacția cunoscuților tăi după primul video apărut?

Proiectul l-am conceput încă din mai 2020, când din cauza restricțiilor impuse de criza pandemică, abilitățile mele creative și sociale (dansul, voluntariatul, interacțiunea) au fost limitate. Atunci cu puțin ajutor și susținere din partea prietenilor am zis să încep să creez o emisiune așa mică, dar cu ambiții mari, cu oameni și vise realizate. În principiu, primii mei „fani” și spectatori mi-au fost prietenii și familia.

Ai avut și experiențe mai puțin plăcute? 

Am avut parte de un val de feedback și pozitiv și negativ dar constructiv în ambele cazuri. A fost plăcut, dar nu am putut să mă limitez doar la aceasta. Am început să investesc și în calitatea imaginii, a sunetului, și să acord o atenție deosebită invitaților selectați. Astfel, audiența a crescut și încet, încet, am reușit să atrag patroni financiari și invitați mai importanți. Mereu reacțiile au fost mai pozitive, dar atunci când erau negative, încercam să învăț din ele.

Ce îți place cel mai mult atunci când realizezi interviurile?

În interviuri îmi place cel mai mult rezultatul final, deoarece e mereu diferit. Uneori pot avea un interviu de 20 de minute, alteori de o oră. Uneori poate primi 200 de vizualizări, alteori peste 2 mii. E interesant, plus la toate consider asta o experiență pentru ceea ce vreau să fac în viitor.

În viitor te regăsești  în acest domeniu? 

Vreau să fac cinematografie. Asta mi-am dat seama cu ajutorul emisiunii. De fapt eu am avut primele tangențe cu cinematografia încă de pe la 12-13 ani, dar acum ea s-a transformat în ceva mai real și cu mai multă valoare pentru mine.

Te gândelti la un viitor în Republica Moldova sau în altă țară?

Vreau să fac acest lucru în Moldova, dar cu studiile din afară, pentru că nivelul acestora nici nu ar avea grad de comparație cu cele din Moldova, din păcate.

Ai putea să transmiți un mesaj pentru Marius din 2031, care face cinematografie în Republica Moldova? 

Mmmm, greu… Miron, nu uita de unde ai plecat și ce ai făcut pentru a ajunge unde ești acum. Fii creativ și plin de idei cum erai la 18 ani, acel revoluționist care vrea să creeze și să schimbe totul!

Videourile lui Marius le puteti vedea accesând „Direcția Succes”: 
https://www.youtube.com/c/DirectiaSucces/featured

Elvira DRANGOI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here