3 Martie. Ziua Mondială a Scriitorilor

Arta scrisului
https://anamariapopescu.ro/morning-pages-scriu-3-pagini-nimicuri-zilnic/

Stabilită în 1986 la Congresul Internațional PEN Club, 3 martie este declarată – Ziua Mondială a Scriitorilor.

Arta scrisului rămâne una dintre cele mai de suflet  valori  ale neamului românesc. Ea naște artiști pentru care verbul  ,,a scrie” este o sursă de existență. 

Ziua Mondială a Scriitorilor este un bun prilej de a evoca rolul pe care îl are scrisul în viața omului. Datorită lui putem da glas problemelor omenirii, sentimentelor și trairilor firești dar și  valorifica cultura unui popor. Literatura a cunoscut o frumoasă ascensiune a acestei arte, de la un catren din poezie, până la romane de amplă desfăsurare.  Onorăm astfel impactul celor care prin condeiul și talentul lor au contribuit esențial la dezvoltarea culturii și îmbogățirea exprimarii în limba maternă.

Daniela Costețchi este o  tânără scriitoare, îndrăgostită de versuri,  nascută în Republica Moldova. Versurile ei sunt ascultate dincolo de hotarele țării. Plecată de acasă de la 16 ani, fiind desparțită de Prut, a pus pe hârtie toate trăirile, suferința  dorului de casă, problemele acestei națiuni etc.  Versurile ei reflectă o mare parte din realitatea în care trăim, iar aprecierea acestui lucru se face simțită de numarul mare de urmăritori, aprecieri și distriburi pe care le are Daniela pe rețelele de socializare.

,,Poezia De câte ori omul înghite și tace?, a fost scrisă după o zi nereușită, lacrimile din ziua respectivă mi-au umplut paharul și am decis din nou, să mă descarc, să mă exprim prin poezie. E desprinsă din eșecurile mele, a părinților. Un mic secret, în toate poeziile mele există un 80% trăiri din viața mea personală” – Daniela Costețchi.

Tot ce scriem este glasul sufletului nostru. ,,Scrie cu sufletul tău și recitește cu sufletul altora”, Nicolae Iorga.

                                                                                                            Stețco Mădălina