Duminică, pe 14 martie, la ora 17:00, la Catedrala „Teodara de la Sihla”, va fi adus sicriul marelui scriitor Nicolae Dabija

Nicolae Dabija

Pe data de 12 martie a decedat scriitorul Nicolae Dabija, fiind răpuns de Covid-19. Acesta s-a stins la vârsta  de 72 ani, la Institul de Medicină Urgentă din Chișinău. Ceremonia funerară va avea loc luni, 15 martie, începând cu ora 10.00, confirmat de jurnal.md.

Nicolae Dabija a fost un scriitor, istoric, eseist, prozator, academician, membru de Onoare al Academiei Române. S-a născut pe 15 iulie 1948, în satul Codreni, raionul Cimișlia. Autor a peste 80 de volume de poezii, eseuri și proză. Din anul 1968 a fost redactor-șef al ziarul săptămânal „Literatura și Arta”, editat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, având un rol important în renașterea națională. Deţinător al premiilor: „Ordinul Republicii”; Ordinul Național „Pentru Merit”(România); Ordinul național „Steaua României” etc. Este cunoscut pentru romanul „Tema pentru acasă”, a debutat cu poemele: „Ochiul al treilea”; „Apă neînceputa”; „Zugraful anonim”; „Aripa sub cămașa”. Nicolae Dabija a fost de 2 ori deputat în parlamentul Republicii Moldova.

Chiperi Alina, Şcoala de Jurnalism STUDENTUS