Iată cum să îți procuri bilet de avion la preț avantajos!

Pentru că a venit vara şi deja ne zboară gândul la vacanţă, vă oferim aici niște indicii despre cum să-ţi găseşti cel mai ieftin bilet de avion. Poţi face economii serioase, dacă ştii să prinzi oferta. Dacă iți planifici o vacanță nelimitată în timp, noi îți oferim cîteva sfaturi pentru aceasta.

  1. Nu îți planifica călătoria în mijloc de sezon. Pentru orașe turistice precum Paris, Praga, Londra, biletele sunt scumpe în vârf de sezon, când e vreme frumoasă (mai-septembrie). Dacă pleci într-o lună mai rece, biletele pot fi un chilipir.
  2. Fă-ţi rezervare de zbor cu 6-8 săptămâni înainte. Cu cât se apropie mai mult data de plecare, cu atât preţul biletului creşte. Pentru a te convinge de acest lucru e suficient să analizezi prețul biletului de la zi la zi.
  3. Călătoreşte în timpul săptămânii. Potrivit unor studii, miercurea ar fi ziua în care sunt disponibile cele mai multe şi mai ieftine locuri în avion, în timp ce vinerea și duminica sunt cele mai scumpe locuri. Marţi, joi și sâmbătă sunt alte zile în care poți zbura ieftin.
  4. Este mai ieftin dimineaţa și seara târziu. Zborurile programate foarte de dimineaţă sau noaptea au şi ele un cost mai mic.
  5.  Nu călători de sărbători. Crăciunul, Ziua Îndrăgostiţilor, Ziua Femeii, Paştele, acestea sunt perioade foarte aglomerate şi scumpe. Nu căuta bilet cu două zile înainte şi după zilele de sărbătoare, pentru că toate lumea o face. În schimb, e posibil ca exact în ziua de Crăciun, să zicem, biletele să fie mai ieftine pentru că nimeni nu vrea să petreacă pe drumuri.

6. Caută câte un singur loc pentru bilet. Chiar dacă urmează să fiţi 4-6 persoane în grup, dacă selectezi mai multe locuri dintr-un foc ai fi uimit să constaţi că preţul lor e mai mare decât dacă ai achiziţiona bilet individual. E un truc de marketing.

  1. Dacă nu ai o destinaţie în minte, doar o anumită perioadă în care preferi concediul, vânează anunţurile companiilor low cost şi fii pe fază, spontan, pregătit cu banii. Mai sunt promoţii de genul „doar azi ai două bilete la preţ de unul” spre o anumită destinaţie.
  2.  Caută cât mai multe opțiuni. Un site interesant este kayak.com, care are o secţiune „Explore”. Aici trebuie doar să introduci oraşul din care pleci, perioada călătoriei, destinaţia preferată şi continentul pe care vrei să ajungi. Se vor afişa sugestii de destinaţii cu cele mai mici preţuri.

Un exemplu în acest caz este Scott Keyes, reporter la Think Progress și autor al cărților „Cum să zbori gratis” și ”Cum să găsești zboruri ieftine”. El a devenit atât de talentat în a găsi cele mai ieftine bilete și să-și eficientizeze cât mai mult bonusurile acordate de companiile aeriene încât a reușit să zboare în 13 țări pur și simplu gratis.

Lasă un comentariu