Teatrul Național Eugene Ionesco își deschide larg ușile pentru spectatorii săi. Indiferent dacă ești un amator înrăit de artă teatrală sau pur și simplu vrei să petreci frumos o seară de weekend, TEI îți este gazda perfectă în acest sens. Începând de vineri până duminică, în fiecare seară la ora 18.30 ai ocazia să evadezi din rutina cotidiană și să te teleportezi într-o lume care se naște chiar sub ochii tăi, acolo, pe scenă. Trei spectacole, trei zile și emoții din cele mai diverese… asta te așteptă la TEI în această vinere, sâmbătă și duminică.
Vineri, 19 ianurie, ora 18.30 Spectacolul ”Numitorul Comun”
Numitorul comun” este un monospectacol (In Memoriam) inspirat din opera lui Eugen Cioclea – „cel mai trist poet din Europa”. Monospectacolul poetico-muzical va încânta publicul prin interpretarea actorului Andrei Sochircă și prin atmosfera inedită, interactivă,în stil „Teatru-Cafe”: ,,Se face seară iute. Chiuim. Cine mai e, pe unde-i, să răspundă! Ne-ar trebui un numitor comun de mai promite ceasul vreo secundă”, Eugen Cioclea.
Sâmbătă, 20 ianuarie, ora 18.30 Spectacolul ”Ultima Noapte la Madrid”
,,Ultima noapte la Madrid” este o piesă de teatru de Brian McAvera, în regia lui Vitalie Drucec și interpretarea Alei Menșicov. Pe parcursul a nouăzeci de minute spectatorii vor putea urmări viața interioară a ultimei soții a lui Pablo Picasso, femeia care a trăit atât decepția, cât și succesul. Monospectacolul este o încărcătură emoțională care trezește stări afective de durată.
Duminică, 21 ianuarie, ora 18.30 Spectacolul ”Iubirea la Proști”
Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, adică un fel de petreceri burgheze la care anumiţi invitaţi vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revin onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului ce face deliciul tuturor. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino. Prin scenă se perindă, vreme de o oră şi jumătate, diverşi şi diverse, casa lui Pierre transformându-se într-un spaţiu de trecere, în care nimic nu mai e ce-a fost.
”Ne vedem la teatru, locul perfect pentru întâlniri.”