Cele mai bune Smartphone-uri după calitatea și particularitățile camerei foto

Smartphone xperia

Camera foto este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui smartphone. Oriunde ai fi, într-o vacanță sau într-o scurtă plimbare în parc, telefonul e acolo pentru a captura momente prețioase din viața ta. Și toate acestea trebuie sa fie de o calitate excepțională. 

Mai jos sunt prezentate top 5 cele mai bune telefoane smart după criteriul-camera foto:

1.Sony Xperia Z5

Compania japoneză a reușit cu acest terminal să își spulbere competiția la capitolul foto/video, Xperia Z5 având cel mai bun senzor foto&video.

Cu o cameră de 23MP ( 1/2.3 Exmor RS, lentile de 24mm f/2.0, capabilă să filmeze în 4K cu tehnologie Intelligent Active Mode și SteadyShot), acesta a adunat 87 de puncte clasându-se pe locul 1. Camera secundară (cea de selfie) este de asemenea una reușită, de 5MP dotată cu un senzor Exmor R, lentile de 25mm wide-angle cu posibilitate de înregistrare clipuri FullHD(1080p).

2.Samsung Galaxy S6 Edge

Pe locul 2 se află device-ul celor de la Samsung, S6 Edge cu 86 de puncte. Camera de 16MP este dotată cu un senzor Sony Exmor RS IMX240, acest senzor fiind folosit și pe Samsung Galaxy Note 4. Însă dezvoltatorii acestei companii au adus mici îmbunătățiri acestei camere din punct de vedere al lentilelor și al algoritmului de funcționare. Deschiderea camerei durează mai puțin de o secundă și cu o viteză impresionantă de auto-focus e mereu pregatită pentru fotografi rapide.

3.Google Nexus 6P

Terminalele Nexus nu au pus întotdeauna accent pe caracteristicile camerei foto și performanțele acesteia. Cu noul Nexus 6P, în parteneriat cu Huawei, au inclus în acest terminal o cameră de 12.3 MP cu senzor de 1/2.3” cu laser auto-focus care se clasează pe locul 3 cu 84 de puncte. Camera dispozitivului se descurcă în orice condiții de lumină, iar în cazul în care avem nevoie de bliț ne stă la dispoziție un dual-tone Flash.

4.LG G4

Pe locul 4, cu un punctaj de 83 de puncte se află camera foto a flagship-ului lansat de LG, modelul G4. Camera principală de 16 MP cu o apertură de f1.8 face o treabă excelentă în orice condiții. Totodată , acest device minunat poate stoca imaginile atât în format RAW cât și JPEG.

5.Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4 se afla pe locul 5 cu 83 de puncte. Am mentionat ca si pe Samsung Galaxy S6 Edge este prezenta aceasta camera insa cu mici imbunatatiri. Ce avem pe Note 4 este o camera de 16 MP cu un blit dual-LED. Pe langa auto-and-touch-to-focus are si stabilizator optic a imaginii(OIS) fapt ce il delimiteaza accentuat de un Samsung Galaxy S5.