Cele mai inovative și promițătoare tehnologii ce se vor lansa în 2018

Smartphone

Anul 2018 este cu adevărat un an spectaculos pentru tehnologie: reţele 5G, realitatea virtuală sau case conectate – sunt doar câteva dintre tehnologiile inovative și promițătoare ale anului curent.

Magic Leap, compania finanţată de Google şi Alibaba, se află la etapa pregătirilor de lansare a primului produs în 2018. “Creator Edition” este o pereche de ochelari de realitate augmentată, care e capabilă să proiecteze obiecte din lumea virtuală peste tot ceea ce există deja în mediul înconjurător. Ochelarii nu au încă un preţ, dar primele modele vor fi livrate începând cu anul viitor.

Senzor de amprentă în ecran

Amprenta este una dintre cele mai sigure forme de autentificare rapidă pe smartphone-uri. Din păcate, telefoanele inteligente din 2017, cu ecrane care ocupă tot mai mult din partea frontală a telefonului, nu mai sunt foarte primitoare pentru aceşti senzori. De aceea, un pariu important în 2018, va fi mutarea senzorului de amprenta în ecran. Synaptics a reuşit să facă asta, iar primele telefoane care vor fi puse la vânzare cu această tehnologie sunt cele de la Vivo.