Atunci când toamna ne bate la usă, este timpul potrivit pentru a ne gândi la un element de baza din dulapul oricărei femei, paltonul ideal, care ne va ține  cald precum o plapumă caldă protejându-ne de frigul și vântul năprasnic.

Una din tendințele cheie toamnă-iarnă  sunt paltoanele maxi, care sunt potrivite atât intr-un look office, cât și în unul casual. Pentru a alege modelul potrivit, nu uitați că domnisoarele înalte și suple pot alege modele clasice și silueta tip A.

Paltonul capă este caracterizat prin lipsa mânecilor, iar în acest sezon modelul și elementele de decor ale acestuia pot fi absolut diferite: la două rânduri de nasturi, usor strans pe talie, cu decor din blană sau făra.

Deși nu suntem obișnuite să purtăm nuanțe vii în sezoanele reci, acest mit a fost demontat de designeri, care au mizat foarte multe pe nuanțe tonice în prezentările acestui sezon. O variantă fresh, care îți va anima zilele mohorate de toamnă este un palton viu colorat, care cu siguranță îți va asigura o apariție care nu va trece neobservată!

Stilul military a fost exploatat la maxim de designeri sezonul acesta, iar paltonul în acest stil va fi o adiție foarte actuală în garderoba ta. Îl poți combina atât cu piese în aceeași estetică, ca o pereche de bocanci sau ghete cu șiret, cât și cu piese contrastante precum o rochie feminină lungă și botine din lac.

Motivele stilului retro în interpretare modernă ies din limitele colecțiilor couture. Volum hipetrofiat, culori aprinse și libertatea în miscare al paltonului cocon se încadrează ideal în parametrii de viață în condițiile unui oraș mare. Totusi, acest model este pretențios în ce priveste perfecțiunea croielii fiecărui element constructiv, precum și calitatea stofelor, de care depinde foarte multe lucruri: paltonul nu trebuie să atârne pe corp și să iși piardă forma în timpul miscării. Se va avea grijă și cu volumul acestuia, care va fi ales în dependentă de particularitățile corpului.

Blana este de obicei asociată cu jachete și mai putin cu forma lungă a paltoanelor. Și chiar dacă s-au mai văzut paltoane de toamnă din blană, ele nu au fost ca cele pe care le propun designerii pentru această iarnă.

Sezonul toamnă-iarnă 2017-2018 nu poate trece neobservat, de aceea, designerii ne recomandă să punem în miscare imaginația și să creăm cele mai stilate și originale ținute cu ajutorul unor paltoane create special pentru fiecare din noi.

Stagiar: Dragan Alexandra