Ești frumoasă când ești tristă!
Ești frumoasă când zâmbești!
Când verși lacrimi în batistă, și atunci tot frumoasă ești!

Oricând iubesti, oricând zâmbești, oricând îi îngrijești pe cei dragi, oricând ai inima deschisă – ești exceptional de vie , de fermecatoare și de frumoasă. Ești frumoasă când viața crește în jurul tău.
Chiar și atunci când nu crezi asta despre tine, când te vrei perfectă și te uiți obsesiv doar în oglinda din perete uitând să privești și în cea a sufletului. Și atunci când te concentrezi prea tare pe șuvița rebela care nu vrea sa se așeze și nu-ți mai remarci strălucirea din priviri.
Ești frumoasă chiar și atunci când te alinți că ești prea slabă, prea grasă, prea înaltă, prea scundă, cu nasul cât China, fără sau cu prea mult fund, cu pistrui sau cu alunița de sub sân.
Nu exista alt secret al frumuseții…
Nu trebuie sa se petreaca niciun miracol, nici sa descoperi vreo crema de frumusete secreta.
Miracolul exista deja. Miracolul esti chiar TU.
Ești frumoasă și când îți apare un amărât de coș în frunte pe care îl vezi cât un unicorn și încerci să-l ascunzi sub corector, dar și atunci când te mânjești cu înghețata și, în loc să faci o criză că ți-ai pătat bluza preferată, te amuzi ca un copil mic.
Ești frumoasă când razi, când plângi, când ești fericită, dar și atunci când te simți pierdută.
Esti frumoasă pe tocuri, dar și desculță, coafată și ciufulită, machiată și nemachiată, dezbrăcată sau în rochie de seară. Esti frumoasă mereu: zilele si nopțile, la răsărit și la apus, la mare, la munte, sub cerul înstelat sau în vârful patului.
Habar n-ai cât ești de frumoasă! Dacă ai putea măcar o clipă să te vezi prin ochii unui străin, cu siguranță ai începe sa zâmbești.
Esti frumoasă și când ai grija de tine, și când ai grija de cei dragi. Esti frumoasă când ești mamă, soră, fiică sau când ieși cu nepoții prin parc.
Atunci când nu mai crezi în tine, uită-te împrejur. Fluturii nu-și pot admira aripile. Dar noi, oamenii, le putem vedea. Asa este și cu tine. Poți zbura, poți face ce vrei tu. Iar dacă tot nu te vezi, schimba unghiul, dar nu te schimba pe tine.
Esti frumoasă când ți-ai găsit pacea interioară, când te iubești, când te accepți, când te redescoperi fără a mai fi obsedată de imaginile din revistele sau de ultimele colecții de pantofi. Esti frumoasă când ești TU! Cu bune și cu rele.
Poate că te vrei perfectă, dar sa știi că, de cele mai multe ori, micile noastre imperfecțiuni pe care noi le vedem cât un elefant ne fac speciale. Iar când iubești, ești și mai frumoasă. Dar cum știi și tu, nici o iubire nu e perfectă. Si totuși merită trăita. Iubește-te mult!
Pentru că gesturile de iubire sunt frumoase. Pentru că orice zâmbet e purtător de frumusețe eternă. Pentru că nu există ceva mai frumos decat A IUBI.

stagiar: Rebeja Irina

Lasă un comentariu