Uite ce greșeală groaznică faci atunci când ții telefonul noaptea în dormitor

Data viitoare când nu reuşeşti să adormi  din cauza că nu ai citit mesajul pe care l-ai primit pe facebook sau poate  te gândești la joaca de pe laptop care s-a descărcat în sfârșit să
știi că problema e în telefon… păi sigur nu? Sau  poate laptopul care stă lângă capul tău, sau cel mai grav telefonul stă sub pernă, cea mai simplă soluţie e să duci telefonul mobil în altă cameră.

Am citit undeva că opt persoane din zece stau cu telefonul mobil lângă pat și doar  cinci  din zece îl folosesc pe post de alarmă. Am și eu problema dată, dar după ce am scris acest articol, am decis că telefonului pe timp de noapte îi va sta mai bine în camera de oaspeți.

Păstrarea telefonului mobil în dormitor, în timpul nopţii, creează tulburări de somn, prin inducerea stării de „hipervigilenţă”, au constatat oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

Experţii de la Sleep School din Londra avertizează că somnul este grav afectat de prezenţa telefoanelor mobile sau a altor aparate electronice. Mai mult, aceste aparate pot provoca dureri de cap şi ameţeală dacă sunt ţinute lîngă pat, spune medicul Guy Meadows. Multe persoane folosesc tableta sau telefonul mobil chiar înainte să adoarmă. Lumina albastră emisă de ecranele acestor aparate afectează ritmul circadian al organismului, care pare să nu mai facă diferenţa corectă între zi şi noapte.

Este mult mai bine să citim o carte în format clasic înainte de culcare, nu un e-book. Specialiştii recomandă să nu mai folosiţi telefoanele sau tableta cu aproximativ 3 ore înainte de culcare, ca să puteţi dormi mai bine. La fel, orice mesaj primit noaptea pe mobil, care produce o vibraţie sau luminează ecranul chiar şi doar câteva secunde, vă poate afecta serios somnul.

De asemenea, radiaţia electromagnetică emisă de telefoane poate afecta activitatea electrică din creier în timpul somnului. Oricum, simpla prezenţă a mobilului lângă pat va determina creierul, în mod inconştient, să fie mai alert chiar şi în somn, să doarmă mai superficial, ca să fie oricând gata de un apel. Medicul Andrew Tresidder spune că a remarcat o îmbunătăţire a somnului pacienţilor care au scos din dormitor telefonul mobil. Ei au scăpat astfel şi de durerile de cap. Acum spre final, dacă ați citit toată informația de mai sus am o întrebare.

Câți din voi vor renunța măcar pe o noapte la telefon? Răspunsurile le aștept în comentarii…