Costumele de carnaval în mare căutare

Matineu

În ajunul sărbătorilor de primăvară, când în grădinițe şi în școli se organizează matinee tematice, părinții sunt în căutarea costumelor de carnaval. Fie că este vorba de roluri de păsări, eroi din povești, anotimpuri, flori sau insecte, fiecare părinte încearcă să le găsească copiilor costume pe potrivă. Unii preferă să le coase la comandă, însă cei mai mulți optează pentru închirierea acestora.

Părinții au început să caute costume încă de la începutul lunii februarie. „Cele mai populare sunt costumele de ghiocei, albinuțe, zâne, fluturași, diferite floricele: narcise, păpădii, lăcrămioare. La mare căutare este și simbolul primăverii, Mărțișorul. Sunt costume în nuanțe alb-roșu, inclusiv costume naționale”, a spus Vera Popa, administratoarea unui salon specializat.

Odată ales costumul, acesta este rezervat și se plătește 30% din taxa de închiriere. Costumul poate fi luat din salon în ajun de matineu, când se achită și partea rămasă de taxă. La fel este lăsat un gaj bănesc, pe care clientul îl recuperează când restituie costumul.

Părinții care vin să procure sau închirieze costume susțin că prețurile sunt accesibile. ”Am început căutarea costumul pentru sărbătorile de primăvară încă din februarie, costumele sunt foarte variate la fel și prețurile, poți alege unul mai scump sau unul mai ieftin, deja depinde de portmoneu” a spus Marcela Verjan.

Taxele de închiriere pornesc de la 50 de lei şi ajung până la 500 de lei, în funcție de complexitatea modelului, de exclusivitate, calitatea stofei, dar şi de numărul de accesorii. Prețurile se dublează dacă clientul vrea să păstreze costumul. Administratoarea spune că astfel de situații nu sunt frecvente, însă unii copii atât de mult îndrăgesc costumul încât nu vor să se despartă de el. Și atunci părinții îl procură. De asemenea, magazinul execută comenzi de coasere a costumelor. De regulă, la aceste servicii apelează conaționalii plecați peste hotare.

Și adulții își pot găsi costume de carnaval. Acestea sunt închiriate pentru tot felul de petreceri tematice, dar și pentru filmări. Prețurile pornesc de la 200 de lei şi ajung şi până la 700 de lei.

Lasă un comentariu