Fabrica de sticlă din Chișinău și-a reluat activitatea

Î.S. „Fabrica de sticlă din Chișinău” și-a reluat ieri activitatea de producere, după aproape un an de la sistarea activității. Lansarea a fost posibilă datorită investițiilor efectuate la cele mai importante segmente de producere din cadrul întreprinderii. Din momentul sistării activității la data de 11 august 2016 și până în prezent, suma investițiilor constituie 85 milioane de lei.

Având în vedere calitatea superioară a materialului achiziționat pentru construcția cuptorului de topit sticlă, dar și profesionalismul antreprenorului care a efectuat lucrările de construcției, studiind totodată și parametrii tehnicii în urma lansării cuptorului, constatăm că toate cerințele cu privire la calitate au fost îndeplinite, ceea ce permite ca efortul să fie îndreptat în dezvoltarea asortimentului de produse, precum și identificarea de noi piețe de desfacere.

Tendințele de dezvoltare a Î.S. „Fabrica de sticlă din Chișinău” vin în corelare cu Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2020”, aprobată prin Legea nr. 166 din 11 iulie 2020. Totodată, sunt aplicate cele mai moderne și eficiente metode și tehnici de management, care vor permite implementarea cu succes a tuturor reformelor în cadrul întreprinderii, se arată într-un comunicat al instituției.

Cele mai importante direcții de dezvoltare pentru următorii ani sunt: achiziționarea aparatelor de control ale calității, modernizarea și înlocuirea utilajului învechit moral și fizic, modernizarea segmentului energetic, reconstrucția și lărgirea suprafețelor de păstrare a producției finite, identificarea de noi piețe, de realizare a produselor, modernizarea sistemului operare contabil, și respectiv creșterea volumului de vânzări.

Totodată, în calitate de obiective strategice este și construcția unei noi secții de producere a sticlei colorate, astfel încât ca până la sfârșitul anului 2017, reprezentanții fabricii își propun să realizeze prima etapă, cea de proiectare a noului cuptor și respectiv până la sfârșitul anului 2018 să se lanseze cu un nou tip de produse.