Majoritatea punctelor de trecere a frontierei își vor relua activitatea

Serviciul Vamal MD
Imagine simbol

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal anunță că începând de săptămâna viitoare, traficul atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri va fi restabilit prin toate punctele de trecere a frontierei, cu excepția punctului Lipcani-Rădăuți.

Acesta rămâne nefuncțional din cauza că partea română nu reia, deocamdată, activitatea. Astfel, autoritățile Republicii Moldova se află în imposibilitate de a redeschide traficul prin punctul de trecere menționat.

Amintim că în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, dar și ca răspuns la deciziile autorităților din țările vecine, din data de 14 martie 2020 a fost sistată activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei cu România și Ucraina. Până în prezent, doar 33 din cele 81 de puncte de trecere a frontierei erau deschise traficului.

În continuare, la trecerea frontierei de stat se mențin anumite restricții de circulație, impuse în perioada de pandemie, transmite customs.gov.md.

Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră reamintește participanților la traficul transfrontalier despre importanța și necesitatea informării doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS