Târgul Meșterilor Populari

Sursa: http://www.muzeu.md/2020/10/12/targul-mesterilor-populari-2/

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la Târgul Meșterilor Populari. Târgul se va desfășura în curtea muzeului, în perioada 22-23 mai, între orele 10:00 – 16:00.

Târgul Meșterilor Populari, cu genericul Descoperă arta meșteșugurilor noastre, are drept scop promovarea meșteșugurilor tradiționale, a meșterilor populari și a patrimoniului muzeal. Târgul este dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor.

Conform muzeu.md, la târg vor participa meșteri din toate domeniile: ceramiști, lemnari, pielari, țesători, meșteri ce împletesc fibre vegetale, ce confecționează salbe și instrumente muzicale. „În izolare, meșterii au avut posibilitatea să creeze noi piese, să testeze noi tehnologii de lucru, pe care urmează să le descoperiți la târg”.

Printre meșterii populari care vor participa la târg, se regăsesc: Daraban Dumitru, Ion Efim Dascăl, Victor Pelin, Ecaterina Popescu și alții.

Tema Zilei Muzeelor, pentru 2021, este „Viitorul muzeelor: recuperare și re-imaginare” . Cu acest prilej, muzeele, specialiștii și comunitățile lor sunt invitați să conceapă noi practici de (co-)creare de valoare și modele de afaceri pentru instituțiile culturale, promovând soluții inovatoare pentru provocările din economie, societate și mediu, sectoare afectate de pandemie, scrie incom.museums

Cojocaru Maria, stagiar