Numărul de rute cu crengi evacuate a depășit în două luni media pentru un an

Muncitorii întreprinderilor municipale au evacuat timp de două luni în jur de șase mii de rute cu crengi din curțile blocurilor și de pe teritoriile adiacente, în comparație cu circa cinci mii care sunt evacuate în medie pe an. Cel mai mare volum de muncă este în sectorul Botanica, transmite IPN.

Șeful Direcției  generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat la ședința operativă de la Primărie că după intemperiile din luna aprilie muncitorii de la întreprinderile municipale au muncit suplimentar pentru a salubriza curțile și spațiile adiacente.

Deocamdată, situația rămâne a fi problematică în sectorul Botanica, unde mai este  nevoie de aproximativ două luni pentru a reuși evacuarea tuturor crengilor căzute deoarece este un sector mare cu multe parcuri și din acest caz autoritățile nu au reușit să curețe complet acest sector.

Petru Gontea a mai spus că muncitorii de la alte întreprinderi îi vor ajuta pe gestionarii fondului locativ, unde situația e mai complicată. Nu sunt destule forțe de muncă pentru a lupta cu strângerea crengilor din capitală și este nevoie să apeleze la diferite întreprinderi pentru a soluționa această problemă. Concomitent, autoritățile îndeamnă și locatarii să se implice în curățenie cel puțin în zilele de odihnă.

Șeful Direcției a menționat că, în paralel, au loc lucrări de pregătire către sezonul rece. Sunt reparate acoperișurile, fiind depuse eforturi pentru a urgenta aceste lucrări. 

Reamintim că cataclismele ce au avut loc în perioada 20-21 aprilie au adus autorităților mari probleme dar și celor din localități. Până la moment nu este lumină în unele cartiere din capitală chiar și în centru unele străzi sunt fără iluminare. Autoritățile de la Chișinău nu a făcut față la tot ce s-a întâmplat la momentul acela dar pe parcurs au reparat lucrurile.

Sursa: IPN.md

Stagiară Mihaela Tobultoc