Șoferii primesc vești bune. Guvernul a aprobat modificări la Codul Contravenţional.

0
96
Modificări ale Codului Contravențional

Cei care vor fi sancţionaţi de poliţie vor putea plăti jumătate din suma amenzii în decurs de trei zile lucrătoare şi nu în 72 de ore cum e permis în prezent, întrucât zilele de odihnă şi sărbătorile nu vor mai fi luate în calcul. Guvernul a aprobat, astăzi, un proiect de lege privind modificarea şi completarea Codului Contravenţional.

Proiectul votat de Guvern mai prevede că, în cazul unor încălcări uşoare în trafic, nu vor mai fi aplicate puncte de penalizare.

Ministrul Justiţiei susţine că această modificare este necesară, deoarece mulţi şoferi riscă să îşi piardă permisul de conducere, din cauza punctelor de penalizare acumulate, şi sunt dispuşi, astfel, să recurgă la acte de corupţie.

O altă modificare în Codul Contravenţional prevede dublarea amenzilor, până la 3.000 de lei, pentru autorii apelurilor false la serviciul de urgenţă 112.

„Se propune pentru cei care recunosc şi achită în trei zile, să nu se taie punctele de penalizare, dar le păstrează pentru că după cum cunoaştem foarte des când ajung la limita şi este pericolul de a pierde permisul de conducere se caută diferite modalităţi ilegale de a corupe”, a afirmat ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi.

Lasă un comentariu