Interdicția de transfer de la Chelsea: Fifa respinge apelul clubului Premier League

 

Șeful Chelsea, Maurizio Sarri, spune că nu va fi ușor să conteste Liverpool și Manchester City în sezonul următor, după un recurs nereușit împotriva interdicției de transfer a lui Fifa.

Albaștrilor le este interzis să semneze jucători în următoarele două ferestre de transfer până la sfârșitul lunii ianuarie 2020.

A urmat o anchetă privind semnarea unor jucători străini sub 18 ani.

Chelsea a declarat că este ,,foarte dezamăgită’’ și va face apel acum la Curtea de Arbitraj pentru Sport.

,,Este foarte dificil să acoperi decalajul în acest moment, trebuie să lucrăm, probabil că trebuie să facem ceva de pe piață’’, a spus Sarri.

,,Deci nu este ușor, pentru că nivelul primilor doi este foarte, foarte ridicat’’.

Sarri spune că clubul trebuie să cumpere doi jucători în această vară.

,,Cred că trebuie să cumpărăm doar unul, doi jucători, altfel este foarte dificil să se îmbunătățească situația imediat’’, a adăugat italianul.

,,Cred că suntem o echipă foarte bună, așa că avem nevoie de doar unul, doi jucători, nu mai mult’’.

Singura modificare a interfeței originale cu FIFA este că Albaștrii pot semna sub 16 jucători din Marea Britanie în timpul perioadei de suspendare.

,,Comitetul de apel al Fifa a decis să susțină parțial recursul depus de Chelsea’’, a declarat Fifa într-o declarație.

,,Această interdicție a fost aplicată clubului în ansamblu – cu excepția echipelor de femei și futsal – și nu a împiedicat eliberarea jucătorilor’’.

Fifa a declarat că a găsit încălcări în 29 de cazuri din cei 92 investigați.

Totodată, amendamentul lui Chelsea de 460.000 de lire sterline de către organul de conducere al fotbalului mondial încă rămâne.

Asociația de Fotbal (FA) a fost amendată, de asemenea, de 390.000 de lire sterline de către Fifa, când a fost promulgată, iar organul de conducere al fotbalului englez a fost informat că trebuie să ,,soluționeze situația’’ în ceea ce privește transferul și înregistrarea internațională a minorilor.

,,Chelsea respinge în mod categoric concluziile Comitetului de Apel al FIFA’’, a afirmat clubul într-o declarație.