Tenismanul Radu Albot a jucat la egal cu numărul 13 mondial

Tenismanul moldovean Radu Albot a jucat la egal, ieri, cu belgianul David Goffin, numărul 13 mondial relatează MOLDPRES.

El și-a învins în primul set cu scorul 6:2 partenerul de întrecere după care a cedat în următoarele două seturi doar la tie-break cu 6:7. Partida a durat două ore și 35 de minute. Radu Albot ocupă în prezent locul 132 în clasamentul mondial. În primul tur el l-a întrecut pe Mihail Iujnîi (Rusia) în trei seturi (4:6, 7:6, 7:5).

Cea mai bună clasare a lui Radu Albot în topul mondial – poziția cu numărul 82 – a înregistrat-o anul curent pe 7 aprilie. El este cel mai bun tenisman moldovean, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite, în premieră, în sportul moldovenesc. A câștigat în cariera sa 14 turnee din seria Futures și 3 din cea Challenger.

Amintim că pe șase iulie curent tenismenul moldovean Radu Albot a fost eliminat de la Wimbledon. El a fost învins de americanul Steve Johnson, locul 31 mondial. Albot a cedat în patru seturi, scor 3:6, 3:6, 6:4, 3:6. Partida a durat 2 ore și 34 de minute. Anterior, sportivul de 27 de ani l-a învins pe argentinianul Facundo Bagnis, în patru seturi.  La ediția din anul trecut Albot, de asemenea, s-a calificat în turul doi la Wimbledon.

Tenismenul moldovean Radu Albot a acces în turul doi la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, după ce l-a învins în patru seturi pe argentinianul Facundo Bagnis, locul 107 mondial.