Fotbalul – o pasiune a copiilor din satul Miclești

Satul Miclești

În contextul crizei pandemice, au apărut tot mai multe restricții, o bună parte dintre acestea au limitat activitățile noastre pe care preferam să le facem în timpul liber. Însă, mai complicat este atunci când vorbim de copii și energia acestora.

De la cursurile online, la practicarea unui tip de sport activ, lucrurile trebuie echilibrate, exact ceea ce încearcă să facă un grup de elevi ambițioși din satul Miclești, împreună cu antrenorul lor.

Gimnaziul Miclești are o sală și un teren, care le permite elevilor să practice sportul în anumite zile a săptămânii, câte două ore, evident respectând toate normele igienice.

Domnul Corochi Adrian, antrenor a mai multor echipe de fotbal este cel care îi motivează, atât pe cei mici, cât și pe cei mai mari, să facă sport, în mod deosebit să joace fotbal, astfel fotbalul devenind o pasiune și unul dintre sporturile care se bucură de succes în această localitate.

Pe lângă orele de antrenament tinerii merg în cantonamente pentru schimb de experiență.

Din motivul că școala nu are posibilitate de a acoperi toate cheltuielile pentru echipamentul sportiv, profesorii au apelat la Federația Moldovenească de Fotbal, astfel au obținut: 8 mingi, 2 costume sportive și 2 seturi de uniforme pentru fotbal.

În fiecare an la 1 septembrie, primăria comunei Miclești vine cu daruri pentru elevi, cum ar fi: rechizite școlare, tehnologii performante, echipamente sportive. În astfel de condiții favorabile Gimnaziul Miclești împreună cu antrenorul domnul Corochi Adrian motivează tânăra generație să opteze pentru un mod activ și sănătos de viață.

Adriana Zaharia