Printre cele mai utile aplicaţii mobile educative pentru elevi şi studenţi se numără cele dedicate matematicii, fizicii, chimiei, limbilor străine și pur simplu redactării și prelucrării documentelor. Elevii şi studenţii pot găsi utile şi aplicaţiile generaliste, de tip enciclopedii sau pe cele dedicate studiului limbilor străine.
1) Complete Chemistry
Complete Chemistry Chimie este o aplicație destinată pentru studenți pasionași de chimie. Aplicația include diverse exemple de rezolvări, tabele, probleme, teste, formule și dicționarul de termeni. De aemenea oferă teste pentru evaluarea cunoștințelor și lacunelor care trebuie să lichidați.
Aplicația are și o secțiune în care puteți salva notițe și informația despre diferite elemente chimice de care aveți nevoie. Aplicația acoperă programa pentru diferite examene și este accesibilă pentru elevi, studenți și în general, toți.
Această aplicație conține următoarele teme:
- ·Structura atomică
- ·Sistemul Periodic
- ·Metale și nemetale
- ·Legături chimice
- ·Energie și căldură
- ·Acizi, baze, oxizi, săruri
- ·Solublitate
- ·Reacții chimice
- ·Compușii de carbon
- ·Chimia și mediul înconjurător
- ·Chimia organică
- ·Chimia analitică etc.
2) Mathematics Reference Formula
Pentru a uşura învăţarea matematicii, aplicaţia Mathematics Reference Formula reuneşte o serie de formule şi exemple de calcule din domenii precum algebră, geometrie, trigonometrie, matrici, variabile sau vectori.
Permite efectuarea operaţiilor aritmetice, corectarea acestora dar şi realizarea graficelor și tabelelor.
3) Pocket Physics
Pocket Physics este o aplicație simplă în utilizare, gratuită și foarte accesibilă. Cuprinte tot materialul necesar, în mare parte bazîndu-se pe formule fizice și teoria cu descrieri și imagini. Un program perfect pentru explicarea temelor rapid și precis.
Avantajele programului:
- Explicarea temelor rapid, exemplificat și clar
- Potrivit pentru toate nivelele de cunoștințe
- Interesant atît pentru elevi, cît și pentru studenți
Această aplicație conține următoarele teme:
- Mișcare liniară
- Mișcare accelerată uniformă
- Mișcare circulară
- Mișcare neuniformă
- Forțe
- Lucru, putere, energie
- Mișcarea de rotație
- Mișcare oscilatorie
- Gravitație
- Oscilații și unde
- Elasticitate
- Electrostatica
- Curent electric etc.
4) English Grammar Book
Această aplicație este cea mai bună modalitate de a îmbunătăți gramatica limbii engleze oriunde și oricînd – acasă, la universitate, pe drum, la bibliotecă etc. Datorită aplicației puteți efectua exerciții bazate pe reguli gramaticale.
Avantajele programului:
- Exerciții practice și explicații detaliate
- Interface simplu de utilizat
- Scheme și tabele pentru o înțelegere mai bună
Această aplicație conține următoarele teme:
- Active Or Passive Voice
- Adjectives
- Adverbs
- Articles
- Conjunctions
- Determiners
- Idioms
- Interjections
- Nouns
- Phrases
- Prepositions
- Pronouns
- Quantifiers
- Question Tags
- Reported Speech
- Tenses
- Verbs etc.
5) French Grammar Practice
Aplicația satisface nevoia oamenilor de a studia sau de a revizui gramatica franceză la nivel de bază sau unul avansat. Puteți să vă antrenați prin toate 4 compartimente: ascultare, conversație, scriere și citire.
Publicul-țintă:
- Elevi și studenți (orice nivel de cunoaștere)
- Profesori
- Traducători
- Antreprenori etc.
Conținutul:
- Le nom
- Le verbe
- L’adjectif
- L’adverbe
- Le pronom
- Le déterminant
- La préposition
- La conjonction
- La concordance des temps
- Subjonctif
6) Kingsoft Office
Probabil cea mă bună aplicaţie office gratuită, Kingsoft Office îţi permite să vizualizezi şi să editezi documente Word, Excel şi PowerPoint. Suportă funcţia copy-paste între aplicaţii, afişează imaginile din documente şi randează corect inclusiv documentele complexe. În plus, oferă integrare cu Google Drive, Dropbox şi Box. Totuşi, nu poate deschide documente parolate, ceea ce reprezintă un defect important dacă ai documente confidenţiale pe smartphone.
7) Google Drive
Google Drive este un serviciu de stocare în cloud care integrează şi Google Docs. Aplicaţia îţi permite să deschizi orice fişier de pe dispozitivul tău şi se descurcă onorabil la editarea acestora, în special la cele de tip Word, însă nu te aştepta să întâlneşti şi funcţii avansate, în special în cazul foilor de calcul Excel. Chiar dacă necesită o conexiune permanentă la internet, orice fişier poate fi descărcat pe dispozitiv pentru a fi vizualizat şi editat offline.