Acasă Educație VOX ” Poţi învăţa pentru examen în ultima zi?”

VOX ” Poţi învăţa pentru examen în ultima zi?”

0
VOX ” Poţi învăţa pentru examen în ultima zi?”

Fiecare, măcar o dată în viaţă, a trebuit să susţină un examen. Spre deosebire de stereotipurile create că “Porcul în ajun nu se îngraşă “, sau “Nu poţi opri o avalanşă în ultimul moment”, sunt şi tineri mai curajoşi, ce îşi rezervă puterea şi adrenalina pentru ultima zi înainte de examen.
Ne-am pus scopul să determinăm, cât de real este să înveţi pentru examen în ultima zi, astfel vom afla opinia a mai multor tineri pe seama acestui subiect.
Valentina, 20 ani: „Imi este mai uşor să învăţ în ultima zi decât cu o săptămână înainte”.
Elena, 23 ani: „Pentru examen să învăţ în ultima zi? Nu, niciodată! Nici nu ştiu dacă aş reuşi să învăţ în ultima zi. Să te pregăteşti pentru examen ar trebui minim 3 zile. Chiar dacă învăţ la medicină, nu cred că contează facultatea”.
Lia, 19 ani: „Sunt de părerea că, să înveţi în ultima zi e imposibil. Materialul greu nu se asimilează, multe informaţii rămân doar citite nu şi memorizate. De aceea învăţatul din timp, câte puţin, zi de zi, e mai productiv decât studierea în ultima zi. Sunt adepta odihnei în această zi”.
Adriana, 18 ani: „Eu mereu am făcut acest lucru. Pentru mine pregătirea pentru examen în ultima zi este cea mai potrivită opţiune. Memorez mai repede materialul şi sunt mai receptivă la informaţia citită”.
Ana Maria, 21 ani: „Consider că poţi să încerci să înveţi în ultima zi, dar cu adevărat pentru a lua note mari, nu este relevant acest lucru. Nu reuşeşti să înveţi, în acelaşi timp, conţinutul pe care îl înveţi cu o zi înainte de examen, imediat după el, se uită. Mai departe ce să faci? Va fi un examen de stat şi chiar nu înţeleg atunci care este ieşirea din situaţie”.
Irina, 22 ani: „Nu este posibil, deoarece înveţi pe de rost materialul necesar şi a doua zi este probabilitatea să nu îţi aminteşti nimic din cele învăţate. Pot fi cazuri că nu reuşeşti, înveţi toată noaptea pentru a recupera, iar în ziua examenului eşti somnoros şi debusolat”.
Mihaela, 21 ani: „Cred că este imposibil, poţi doar să repeţi informaţia pe care ai acumulat-o pe tot parcursul semestrului, dar nicidecum să înveţi totul timp de o noapte”.
Valeria, 21 ani: „Desigur, înainte de examen se poate de învăţat şi de recapitulat informaţia. Cei din domeniul IT sigur se îngraşă informaţional în ajun de examen. Materialul este mai bine memorat cu o zi înainte de examen şi ne aduce mai mult succes”.
Natalia, 22 ani: „Cred că nu este posibil să înveţi pentru examen într-o singură noapte. Depinde de capacităţile intelectuale pe care le posezi şi de cât material ai de învăţat. Dacă este un examen voluminos, atunci nu prea cred că e posibil. Dacă este mai puţin de învăţat, atunci s-ar putea. Situaţia o văd ca 50/50”.
Valentina, 22 ani: „Sunt de opinia că poţi să înveţi noaptea în ajun de examen, recunosc că adesea fac acest lucru. Când ştii că viitorul tău depinde de nota pe care o vei lua la examenul respectiv, şi în caz de eşec, va trebui să repeţi semestrul, atunci foarte bine se reuşeşte studiatul în ultima zi”.
Acestea au fost opiniile tinerilor vis-à-vis de acest subiect. Părerile deviază de la student la student, rămâne la discreţia fiecăruia care opţiune o alege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here