Provocări din primul an la universitate. Viața de student!

Cu toții cunoaștem că odată cu terminarea liceului și susținerea examenelor finale, admiterea la facultate, nu sunt doar probe care demonstrează cunștințele acumulate. Aceastea reprezintă o nouă etapă a vieții, care vine cu noi provocări, prieteni noi, locații noi pentru a fi explorate și desigur întâmplări de neuitat. Din acest moment trebuie să faci față la toate provocările și să te adaptezi la un nou statut, de la elev la student.

Prima provocare pe care o întâmpină un viitor student este depunerea documentelor pentru admitere, este dificil deoarece pleci într-un oraș nou, și trebuie singur să te descurci cu toate locațiile. Din acest moment se încep peripețiile, nu cunoști orașul, este necesar să găsești locația universității și nu în ultimul rând să ajungi până la ea. Neștiind cum circulă transportul public apelezi la un taxi care îți cere un preț dublu pentru o călătorie din punctul A în punctul B, ca mai apoi să afli prețul real la o călătorie.

Cea dea doua provocarea pe care o întâmpină un student este alegearea spațiului locativ, cel mai des ei optează pentru cămin din motiv că este mai ieftin și nu trebuie să cauți chirie, iar cel mai mare avantaj este că cu adevărat simți ce înseamnă viață de student, dacă trăiești la cămin. Pentru fiecare student căminul este o provocare, nu ești singur în cameră, nu ai zona intimă, care este depășită de către vecinii din cameră.

Prima zi de universitate se desfășoară diferit, studenților li se face cunoștință cu profesorii și regulamentul universității, cu organizațiile nonguvernamentale din cadrul universității. Orice student își dorește să aplice la aceste organizații pentru a fi activi în viața studențească.

Următoarea provocare este adaptarea la noile metode de predare din cadrul universității deoarece diferă față de cele liceale. O lecție la universitate durează o oră jumătate pe când la liceu 45 minute, în acest timp profesorul reușește să povestească teorie și să interacționeze cu studenții și să-i implice în discuție pe când la liceu acest lucru lipsește.  Iar următoarea provocare pentru studenți este prima sesiune, plini de emoții dar cu cunoștințe care au fost acumulate pe parcursul semestrului.

Gestionarea timpului și a banilor este o mare problemă, majoritatea studenților o dau în bară cu aceasta, dar peste o perioadă de timp și această problemă dispare odată ce apare responsabilitate.  Așteptările mereu sunt diferite, dar cel mai tare, un student dorește să nu se dezamăgească în specialitatea aleasă și în metodele de predare.

Iar pentru cei care vor păși în această lume cel mai principal este să gestioneze corect banii și timpul, fiindcă acestea sunt cele mai importante. Timpul este prețios și trebuie mereu alocat în așa mod, încât să ai timp pentru învățătură și pentru distracții.