Descoperă Letonia devenind voluntar în cadrul proiectului „Națiuni și generații”

Letonia, Rezekne

Ai între 18 și 30 ani și vrei să descoperi Letonia? Participă la un proiect de lungă durată și fii voluntar în cadrul programului „Națiuni și generații” în Rezekne.

Scopul acestui proiect este de a promova înțelegerea dintre generații, a diversității culturale și de a promova toleranța și înțelegerea reciprocă în rândul oamenilor, precum și de a dezvolta dialogul intercultural și cooperarea între tinerii străini și locuitorii din Rezekne.

Sarcini principale:

Voluntarii din diferite țări vor implementa activități în centrul de servicii sociale al pensionarilor din Rezekne cu persoanele în vârstă și cu tinerii cu nevoi speciale. Principalele lor sarcini vor fi să ajute personalul să aibă grijă de bătrânii și tinerii care au nevoie de ajutor, să organizeze activități creative în Centru, să desfășoare activități sportive și exerciții, să meargă afară cu bătrâni și tineri cu nevoi speciale.
Voluntarul va avea 7 ore lucrătoare în fiecare zi. Voluntarul va avea două zile libere pe săptămână -sâmbătă și duminică.

Criterii de eligibilitate:

  1. Tineri cu vârstă cuprinsă între 18 și 30 ani
  2. Cetățeni ai Republicii Moldova
  3. Tineri capabili să comunice în limba engleză
  4. Tineri motivați și responsabili

Voluntarul din Moldova va locui în apartament împreună cu alți voluntari. Apartamentul va fi echipat cu toate aparatele și facilitățile de uz casnic necesare. Toate costurile sunt acoperite in cadrul proiectului Erasmus+. Costul biletului de călătorie se rambursează în limita a 275 € / participant.

Mai multe detalii despre proiect vezi AICI.