6 secrete comune celor mai fericiți oameni de pe Terra

Secretele Fericirii

Unul dintre lucrurile distincte milioanelor de oamenii este dorința acestora de a fi fericiți. Cercetătorii au realizat un studiu în care au aflat care sunt motivele pentru care oamenii își sporesc fericirea, iar rezultatul arată că cei mai fericiți oameni pun accentul pe călătorii, un mod de viață sănătos și menținerea relațiilor de prietenie.

Îşi alocă timp pentru vacanţe

Vacanţele permit oamenilor să petreacă mai mult timp de calitate cu familia, să iasă din cotidianul zilnic pentru a se reconecta cu hobby-urile şi interesele lor, spune psihologul Jennifer Sweeton.

Merg la job cu bicicleta

Mişcarea are multe beneficii, inclusiv reducerea riscului apariţiei depresiei şi a simptomelor de anxietate.

Urmează o dietă mediteraneană

Dieta joacă un rol important în sănătatea mintală, iar ţările cu un nivel crescut de fericire tind să acorde o mare importanţă alimentaţiei. Peştele, nucile şi uleiul de măsline îmbunătăţesc starea de spirit şi previn boala Alzheimer.

Stabilesc un echilibru între muncă şi viaţa personală

Oamenii care înregistrează un nivel crescut de fericire îşi fac întotdeauna timp pentru hobby-urile care îi bucură. Majoritatea oamenilor spun că timpul petrecut cu familia şi prietenii, sportul şi timpul alocat hobby-urilor sunt lucrurile importante care le-au adus fericirea.

Îşi petrec timpul cu prietenii şi familia

Fie că este vorba de simple întâlniri, statul la o cafea sau plăcerea de a pregăti împreună cina, timpul petrecut cu familia şi prietenii ar trebuie să reprezinte o prioritate.

Încrederea în prieteni

Încrederea în bunătatea şi fidelitatea celorlalţi încurajează relaţiile sociale.