Elevi și studenți cu vârstele cuprinse între 16 și 25 de ani vor putea participa, începând cu 11 iulie, la „Tabără de antreprenoriat”, în cadrul căreia vor învăța totul despre cum să inițieze și să administreze o afacere. Aceasta se va desfășura timp de patru zile și va avea loc în incinta Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul.
Din motiv că adesea nu cunosc detaliile juridice, riscurile, dar și oportunitățile, tinerii din regiunea de sud a țării ezită să creeze o afacere. Pentru a le oferi toată informația de care au nevoie, EU4 Moldova: Startup City Cahul organizează „Tabăra de antreprenoriat”, în cadrul căreia specialiștii din domeniu vor oferi cunoștințele necesare tinerei generații, începând de la dezvoltarea unei idei de business și terminând cu promovarea unei afacerii.
Astfel, tinerii vor afla mai multe despre formele de organizare a unei afaceri, tipurile de semnături și ștampile, înregistrarea unei afaceri, interacțiunea antreprenorului cu FISC-ul și băncile, precum și despre angajare, buget și instrumentele de evidență contabilă.
Totodată, participanții la „Tabăra de antreprenoriat” vor învăța să definească grupul de consumatori țintă, să prevadă necesitățile și așteptările acestuia, să se poziționeze pe piață și să promoveze afacerea.
Cursurile vor pune accent în special pe integrarea tehnologiilor informaționale în afaceri prin digitalizarea proceselor de producție, includerea instrumentelor digitale în relația cu clienții și utilizarea acestora în procesele conexe ale afacerii (administrare, e-Gov, FISC, facturi).
În cadrul întâlnirilor cu antreprenorii din regiune, participanții vor avea posibilitatea să adreseze întrebări directe despre activitatea acestora, precum și despre administrarea afacerii .
Înregistrarea la „Tabără de antreprenoriat” se face prin completarea unui formular https://bit.ly/3u78cU9. Contribuția participanților este de 100 de lei.
Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei, sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă în întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).